Widerøe

Widerøe Ground Handling mister kontrakt på bakketjenester for SAS på seks større lufthavner

Del

Widerøe Ground Handling (WGH) mister 80 prosent av kontrakten på leveranse av bakketjenester til SAS fra 1. februar 2024. Dette gjelder Trondheim, Stavanger, Bodø, Haugesund, Kristiansund og Ålesund. Samtidig blir samarbeidet videreført på Kirkenes, Alta, Svalbard, Evenes, Molde og Lakselv.

WGH overtok SAS Ground Handling sin virksomhet på norske lufthavner tilbake i 2016. Siden den gang har selskapet videreutviklet produkter og løsninger for å møte forventninger og behov i markedet som en selvstendig aktør. WGH og SAS har nå inngått en fornyet flerårig avtale om leveranse av bakketjenester fra 2024 på seks av 12 lufthavner, men WGH mister dessverre kontrakten på flere viktige lufthavner. 

- Dette er en krevende dag for oss. Vi mister kontrakten på viktige lufthavner med en partner vi har hatt et langvarig samarbeid med. Det er litt overraskende at SAS flytter en så stor andel av kontrakten. Vi opplever å ha strukket oss svært langt for å kunne være konkurransedyktig og derfor er vi både skuffet og lei oss. Jeg er spesielt lei meg på vegne av alle våre dedikerte medarbeidere som over mange år har levert tjenester til SAS som nå går noen usikre uker i møte, sier administrerende direktør Marius Myhre i WGH. 

Den nye samarbeidsavtalen gjelder f.o.m 1. februar 2024 og inkluderer følgende lufthavner: Kirkenes, Alta, Svalbard, Evenes, Molde og Lakselv. 

WGH vil i de kommende ukene vurdere situasjonen på lufthavner hvor vi ikke nådde opp, men vi håper fremdeles å kunne vise tydelig tilstedeværelse i Trondheim, Stavanger, Bodø, Haugesund, Kristiansund og Ålesund for å betjene våre andre samarbeidspartnere, selv om samarbeidet med SAS der avsluttes.  

- Ground Handling er en svært konkurranseutsatt bransje. Vi venter fremdeles på en avklaring i anbudsprosesser vi er inne i med andre kunder, blant annet Norwegian. Hvis vi vinner nye kontrakter vil det i så fall delvis kunne kompensere for tap av SAS-kontrakten på flere av lufthavnene, avslutter administrerende direktør i WGH Marius Myhre.  

Kontakter

Om Widerøe Ground Handling AS

Widerøe Ground Handling AS (WGH) er til stede med egen organisasjon på 42 lufthavner i Norge. Selskapet består av cirka 1800 dedikerte ansatte som håndterer rundt 165 000 flyavganger årlig, for mer enn 100 nasjonale og utenlandske flyselskap. WGH har en utstyrsflåte av 3500 nytt og vedlikeholdt bakkeutstyr til flyhåndtering på 42 flyplasser i Norge.

Les mer her

Følg pressemeldinger fra Widerøe

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Widerøe på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Widerøe

Økt kabinfaktor, stabilt høy enhetsinntekt, rutenyheter og fulle julefly4.12.2023 12:06:47 CET | Pressemelding

Trafikktall November fortsetter trenden fra september og oktober og viser en svak økning i antall passasjerer. Widerøe fortsetter å justere tilbudet inn mot forventet etterspørsel og sesongmessige variasjoner, og har kuttet produksjonen med 3,8 prosent mot fjoråret. Dette gir en økning av kabinfaktor i november på litt over tre prosentpoeng. Enhetsinntekten holder seg stabilt høy sammenlignet med fjoråret. - Widerøe er fornøyd med at november fortsetter trenden med økt kabinfaktor og stabil, høy enhetsinntekt, sier konsernsjef i Widerøe Stein Nilsen. -Dette, kombinert med en god driftsstabilitet når det gjelder både regularitet og punktlighet, gjør at november i sum er en god måned for Widerøe, avslutter han. Markedet Widerøe ser noen endringer i etterspørselen i november. Etterspørselen fra forretningsmarkedet er sterkere enn i fjor i samme periode, mens etterspørselen fra ferie og fritid svekker seg. Widerøes egen reiseundersøkelse med innspill fra 17.000 passasjerer, viste at ferie

Julebookinger tar seg opp i oktober, Widerøe vinner bærekraftspris og det haster med avklaring av anbud på kortbanenettet1.11.2023 09:51:16 CET | Pressemelding

Markedet Markedet i oktober holder seg stabilt. Vi ser en svak økning i antall passasjerer samtidig som at antall tilbudte seter i markedet er redusert med 3,8 prosent. Det gir forbedret kabinfaktor med to prosentpoeng samt økt enhetsinntekt i oktober. Salget fremover er stabilt. Vi ser at våre passasjerer bestiller julereisene tidligere i år enn i fjor, og de mest populære avgangene begynner allerede å fylles opp. Det betyr samtidig at det begynner å haste dersom du planlegger å fly hjem til jul. - Årets store utfartsdag er torsdag 21. desember med forventet mye trafikk også på fredag 22. desember. Juleflyene er fullere nå enn de var på samme tidspunkt i fjor og det er åpenbart at nordmenn planlegger julereisen tidligere enn foregående år, sier kommersiell direktør i Widerøe AS Christian Skaug. – Vi har fremdeles ledige seter, men jeg vil oppfordre de som allerede har bestemt seg for å reise i julen, om å bestille så raskt som mulig. De billigste billettene går først og de mest populæ

Widerøe Zero, Strawberry og Seabrokers går sammen om lansering av elektriske «helikopterfly» i Skandinavia20.10.2023 10:00:00 CEST | Pressemelding

Tidligere i år signerte Widerøe Zero en intensjonsavtale om kjøp av inntil 50 små helelektriske «helikopterfly». Nå tar de neste skritt, og med seg på laget har de fått hotellkonsernet Strawberry og infrastrukturselskapet Seabrokers Innovations. Sammen skal de utforske hvordan disse flyene kan skape fremtidens optimale transportløsning for Skandinavias mange mindre tilgjengelige steder.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom