TUI Norge

Vi flykter hit i høstferien

Del

Når det gjelder det mest populære reisemålet i høstferien er det ingen konkurranse å snakke om. Her er det ingen over og ingen ved siden. – Det samme gjentar seg år etter år, sier kommunikasjonssjef i TUI, Anne Mørk-Løwengreen.

En strand foran blått hav på øya Gran Canaria.
Amdores-stranden på Gran Canaria er en stor favoritt bland nordmenn i høstferien. Foto: TUI Nordic

Hvem den klare vinneren er i uke 40 og 41? Det er uten tvil Gran Canaria. Nordmenn elsker Gran Canaria om høsten og vinteren.

Ekstra mange vil ha solgaranti

I oktober er det fortsatt flere andre reisemål enn Kanariøyene som er aktuelle for en sol og badeferie, men mange nordmenn vil åpenbart være 100 % sikre på stabilt, varmt vær i høstferien.

– Det er mange som har opplevd at sommerferien ikke helt oppfylte forventningene i år, spesielt hvis man valgte å bli hjemme eller kun reiste innad i Norden. Da er det nok ekstra mange som velger solgaranti på Gran Canaria. I tillegg er det mange stamgjester som reiser tilbake til samme hotell hvert eneste år, sier Mørk-Løwengreen.

Det er ikke uten grunn at TUI har satt inn sju ekstra flygninger til den populære ferieøya. Det flys til Gran Canaria fra Oslo, Bergen, Trondheim, Kristiansand, Stavanger, Molde, Harstad/Narvik, Sandefjord, Ålesund og Bodø i hele vinter.

Fulle fly i høstferien

Generelt ligger bestillingene i høstferien i år på samme, høye nivå som i fjor med 9 av 10 reiser solgt i de populære ukene 40 og 41.

– Men den store søkeinteressen vi ser akkurat nå, så ligger det an til fulle fly i høstferien. Tendensen er at mange fler bestiller tettere mot avreisetidspunktet. Øsregnet over store deler av landet de siste dagene bidrar nok til at en del etternølere hopper ned fra gjerdet nå rett før, sier Mørk-Løwengreen.

Når det gjelder bestillinger med både charter og rutefly, er det en økning i bestillinger med 21 % fra Oslo og 25 % fra Bergen i uke 40 sammenlignet med i fjor.  

Økningen er på 16 % i bestillinger fra Trondheim og 15 % i Stavanger i uke 41 sammenlignet med i fjor. 

Tyrkia kommer sterkt i høst

På andreplass blant de mest populære reisemålene i høstferieukene i år, finner vi en gresk favoritt, Kypros, mens Tyrkia har kommet seg inn på en sterk tredjeplass.

– Den svake norske kronen kombinert med inflasjon har sikkert en del å si. Nordmenn får fortsatt mye for pengene i Tyrkia. Det er også veldig mange flotte hoteller der med høy standard og gjerne All Inclusive, sier Mørk-Løwengreen.

Høstferien 2023 (pakkereiser i uke 40)

 1. Gran Canaria
 2. Kypros
 3. Tyrkia
 4. Kreta 
 5. Mallorca

Høstferien 2023 (pakkereiser uke 41) 

 1. Gran Canaria
 2. Lanzarote
 3. Tyrkia
 4. Tenerife
 5. Kreta
Oversikt%20over%20bybildet%20i%20Barcelona%20med%20La%20sagrada%20familia%20i%20fokus.
Barcelona er kjent for fantastisk arkitektur, nydelig mat og herlig spansk stemning. I høstferien vil mange dit, men flest ønsker seg til Roma. Foto: TUI

Storbyene vi ønsker oss til i høstferien

Når det gjelder storbyferier, er det Roma som troner øverst på topplista. Vakre Barcelona er inne på en fjerdeplass. 

– Jeg var selv i Barcelona i oktober i fjor. For en fantastisk storby med både de arkitektoniske perlene fra Gaudi og strand midt i byen, sier Mørk-Løwengreen.

Høstferien 2023 (storbyferier)

 1. Roma
 2. London
 3. Lisboa
 4. Barcelona
 5. Paris 

TUI Group med økning på 5 % 

TUI Group varsler om et sterkt resultat i 2023. 

Turistkonsernet hadde 13,7 millioner bestillinger i sommer, en økning på 5 prosent sammenlignet med i fjor sommer. Sommerbestillingene nådde også 96 prosent av nivåene før pandemien.

Denne positive tendensen fortsetter inn i vintersesongen. TUI er godt posisjonert til å nå resultatmålet for  2023.

Les hele pressemeldingen fra TUI Group her!

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Oversikt over bybildet i Barcelona med La sagrada familia i fokus.
Barcelona er kjent for fantastisk arkitektur, nydelig mat og herlig spansk stemning. I høstferien vil mange dit, men flest ønsker seg til Roma.
Last ned bilde
En strand foran blått hav på øya Gran Canaria.
Amdores-stranden på Gran Canaria er en stor favoritt bland nordmenn i høstferien.
Last ned bilde

Om oss

TUI Norge er i dag en del av TUI Nordic, og er med en markedsandel på 25 % den største aktøren på det nordiske reisemarkedet. TUI Norge ble etablert i 1973. Noen av våre mest populære reisemål er Kanariøyene, Hellas og Spania. TUI Nordic består av reisearrangørene TUI Norge, TUI Sverige, TUI Danmark, TUI Finland, flyselskapet TUI fly Nordic og Nazar. TUI Nordic er en del av TUI Group, verdens største turistkonsern som er virksomme på om lag 180 destinasjoner verden over.

Følg pressemeldinger fra TUI Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra TUI Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra TUI Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom