NRK

TV-aksjonen: Her er årets programledere

Del

TV-aksjonen 2023 skal ledes av Adelina Ibishi og Tarjei Strøm og for første gang sendes fra Bergen.

TV-aksjonen har flytta til Bergen. Tarjei Strøm og Adelina Ibishi er programledere for den tradisjonsrike direktesendinga som i år er søndag 22. oktober.
TV-aksjonen har flytta til Bergen. Tarjei Strøm og Adelina Ibishi er programledere for den tradisjonsrike direktesendinga som i år er søndag 22. oktober. Eivind Senneset NRK

Tarjei Strøm og Adelina Ibishi er vertskap for TV-sendinga som i år sendes fra spissen i Grieghallen.  
Søndag 22. oktober vil ca. 100.000 bøssebærere banke på dører rundt om i Norge. Inntektene går til Redd Barnas arbeid for å hjelpe barn som er rammet av krig og konflikt.  
 
– Jeg har selv gått med bøsse utallige ganger og kan fremdeles kjenne på spenningen rundt det å stå utenfor en dør og vente på hvem som åpner og hva de vil gi. Så da jeg ble spurt om å være programleder for årets aksjon, svarte jeg det raskeste «ja» jeg noen gang har svart, forteller Tarjei Strøm.  

Sender fra hele landet

Den tre timer lange sendinga vil ha mange direkteinnslag fra hele landet og fra P3-aksjonen i Trondheim og Redd Barnas hus på Hasle i Oslo.  
 
– Jeg gleder meg til å være rundt omkring i kriker og kroker av landet via fantastisk flinke reportere og til å se hva slags sprell folk har gjort for å samle inn penger, og ikke minst til å kjenne litt håp gjennom å se folk gi det de kan, til tross for både ruskevær og renteøkninger, sier Ibishi.  
 
Hun har lang fartstid som programleder på radio, TV-sending blir derimot noe litt nytt og skummelt. Men det er uansett ikke det hun tenker mest på.  

– Jeg synes det er veldig givende å få lov til å jobbe med prosjekter som oppleves større enn en selv, og forhåpentligvis kan gi oss alle litt håp. Derfor synes jeg det er stas å få være programleder for noe så fint som TV-aksjonen, sier hun.  

Dette går pengene til

Det har aldri vært så mange barn på flukt som akkurat nå, og hvert sjette barn i verden vokser opp i krig og konflikt. Pengene fra årets TV-aksjon skal fordeles mellom Redd Barna-prosjekter i Ukraina, Syria, Bangladesh, Sør-Sudan, DR Kongo og Norge. I Norge skal de innsamlede pengene brukes til Redd Barnas arbeid for barn som har flyktet fra krig og konflikt. Les mer her 
 
Programlederne er nå godt i gang med forberedelsene, der de blant annet lærer om Redd Barnas arbeid.  

Treffer pappahjertet

– Jeg har selv hatt det som føles som verdens tryggeste og fineste barndom, og er trebarnsfar til trygge og gode barn. Det at langt fra alle har, eller har hatt det slik, er utrolig vondt å tenke på. Dette er en sak som treffer meg midt i pappahjertet, sier Strøm og fortsetter: 
 
– Saken er kjempeviktig, og noe som jeg tenker mye på. Jeg håper vi kan samle oss som den deilige dugnads-nasjonen vi er, og bidra som bare det. Så håper jeg at vi kan levere tidenes TV-sending som speiler både viktig sak og deilig dugnadsånd - hjelpe meg som jeg gleder meg nå! 
 
Årets TV-aksjon sendes klokka 19:50 til 21.00 og fra 21:10 til 23:00 på NRK1 og NRK TV. 
 

null
Tarjei Strøm og Adelina Ibishi er nå i Bergen og i full gang med forberedelsene til årets TV-aksjon.

Mer informasjon:

  • Sending: Søndag 22. oktober 2023
  • Sendetid: 19:50- 21 og 21:10- 23:00 på NRK1 og NRK TV
  • Prosjektleder: Ingrid Olderbakk
  • Kommunikasjonsansvarlig: Marit Holmquist Fenne
  • Mer om årets aksjon på La barn leve i Fred
  • Les mer om TV-aksjonen i NRK

Bilder

Som allmennekringkaster skal NRK fylle viktige sosiale, kulturelle og demokratiske behov i det norske samfunnet. NRK tilbyr et bredt og variert medietilbud for det norske publikum gjennom NRK.NO - https://www.nrk.no/, NRK TV - https://tv.nrk.no/, NRK Radio - https://radio.nrk.no/, fem TV-kanaler og 14 radiokanaler. Nær ni av ti nordmenn tar daglig del i innhold fra NRK på en eller flere plattformer.

Følg pressemeldinger fra NRK

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra NRK på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra NRK

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom