Spekter

Regjeringen utbetaler støtte til godstogselskapene etter ekstremværet

Del

Spekter er tilfreds med at Regjeringen raskt vil utbetale nødvendig støtte etter ekstremværet, og med at den snarlig vil legge en mer langsiktig støtteordning fram for Stortinget.

Regjeringen har nå gjort vedtaket som er nødvendig for raskt å utbetale nødvendig støtte for å unngå konkurs hos godstogselskapene som er rammet av brokollapsen etter ekstremværet Hans. Den økonomiske rammen for dette er 75 millioner kroner.

Regjeringen vil så innen kort tid fremme forslag for Stortinget om å opprette en mer langsiktig støtteordning.

– Spekter er tilfreds med at pengestøtten nå kan komme raskt. Det er også viktig at Stortinget vedtar en ordning som bærer, ikke bare til Randklev bru er bygd opp igjen, men fram til godstrafikken på Dovrebanen har hentet seg inn igjen etter stansen, sier Odd Erik Stende, direktør for samfunnspolitikk i Spekter.

– Den akutte økonomiske krisen som oppstod hos godstogselskapene etter brukollapsen viser også at det må jobbes med å bedre de generelle rammebetingelsene for gods på bane i Norge. Det er tverrpolitisk enighet om å få til vekst i gods på bane. Men rammebetingelsene er i dag for marginale og for lite forutsigbare til å få en solid næring som kan investere i slik vekst, avslutter Stende.

Nøkkelord

Kontakter

Lenker

Følg pressemeldinger fra Spekter

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Spekter på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Spekter

Statsbudsjett 2024: Tid for tydelige prioriteringer6.10.2023 12:33:24 CEST | Pressemelding

– Vi er inne i en ny økonomisk virkelighet. Derfor er det mer enn noen gang behov for tydelige politiske prioriteringer og politisk nytenkning. Det er flere gode ansatser i statsbudsjettet for 2024, men fortsatt har vi åpenbart mye å gå på. Man kan starte med å prioritere nødvendig vedlikehold, framfor å prioritere politisk prestisjetunge nyinvesteringer sier Anne-Kari Bratten, administrerende direktør i Arbeidsgiverforeningen Spekter.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom