Huawei Norge

Norsk pukkellaks-løsning er finalist til FNs bærekraftspris

Del

Norsk teknologi hylles for sin banebrytende løsning mot pukkellaksen. Blant 450 nominasjoner, står Huawei Norge igjen som 1 av 10 finalister i prestisjetung FN-kåring.

Bilde fra installering av fiskefellen i Berlevåg. Foto: Huawei Norge / Bendik Skogli
Bilde fra installering av fiskefellen i Berlevåg. Foto: Huawei Norge / Bendik Skogli

I kampen mot pukkellaksen i Norge, har Huawei Norge sin KI-baserte løsning i Berlevåg kommet helt til finalen i den prestisjetunge SDG GameChangers Award, som utdeles av FN-organet ITU.

Å komme så langt i nominasjonsløpet er en betydelig internasjonal anerkjennelse av at avansert teknologi kan håndtere miljøutfordringer.

–  Nominasjonen viser hvordan innovasjon kan bidra til å løse komplekse miljøproblemer. Vi er stolte av å ha skapt en teknologi som beskytter den norske faunaen, sier Kenneth Fredriksen, Senior Vice President i Huawei Europa.

Løsningen, som er resultatet av et samarbeid mellom Huawei, Berlevåg Jeger- og Fiskerforening (BJFF), Troll Systems og Simula Consulting, bruker kunstig intelligens til å skille den norske atlanterhavslaksen fra den uønskede pukkellaksen. Fellen har hatt 100 % treffsikkerhet. Systemet, som drives av solenergi, sikrer at pukkellaksen ledes til et eget bur mens villaksen og andre arter får gå uhindret opp i elven.

SDG GameChangers Award anerkjenner de beste løsningene som bidrar til å nå FNs bærekraftsmål gjennom digitale løsninger. Huaweis prosjekt støtter flere av disse målene, spesielt «Mål 6: Rent vann og gode sanitærforhold», «Mål 14: Livet i havet», «Mål 15: Livet på land», og «Mål 17: Samarbeid for å nå målene».

– Gjennom Huawei sitt Tech4All-initativ forplikter vi oss til å innovere teknologier og løsninger som gjør verden til et mer inkluderende og bærekraftig sted for alle, sier Kenneth Fredriksen.

Nøkkelord

Kontakter

Lenker

Følg pressemeldinger fra Huawei Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Huawei Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Huawei Norge