Icelandair

Nordmenn booker reiser sent – er mindre prissensitive og bruker mer penger på opplevelser

Del

Med en dårlig sommer og ekstremvær skulle man tro at nordmenn allerede var i gang med å bestille vinterens og neste sommers ferieturer. Men ifølge Bjørn Tore Larsen, salgssjef i Icelandair, sitter vi fortsatt lenge på gjerdet før vi bestiller flybilletter. Vi prioriterer også fleksibilitet over pris når vi først skal på lengre reiser.

Det islandske flyselskapet har flydd mange nordmenn til Island og videre over dammen til USA og Canada i sommer. Og med tre daglige avganger fra Oslo og Bergen og tilnærmet fulle fly, er det noen tendenser som skiller seg ut blant nordmenns reisevaner.

– Vi merker at nordmenn verdsetter fleksibilitet over pris og vi vil reise når det passer for oss. Vi ser dette tydelig ved at vi selger flere Standard og Flex-billetter enn noen gang, forklarer Bjørn Tore Larsen, salgssjef i Icelandair.

Larsen forteller videre at Icelandair merker at koronatrenden hvor reisende venter til siste liten med å booke flybilletter vedvarer, og at dette også gjelder for nordmenn.

– Vi booker fortsatt fly veldig sent og venter med dette til ganske kort tid før avreise. Det er generelt få som bestiller fly mer enn tre måneder i forveien, spesielt til våre destinasjoner i Nord-Amerika. Vi er mindre prissensitive og når vi først skal reise velger vi de billettene vi vil ha, uavhengig av pris.  

En annen trend Larsen har bitt seg merke i, er at det er færre nordmenn som reiser til USA i år enn i fjor, men at de som reiser bruker mer penger.

– Flybransjen har sett færre nordmenn på langveis reisefot, men vi har også sett at de som reiser til USA bruker mer penger på opplevelser når de er der. Det er en interessant observasjon, som både kan tyde på at noen nordmenn er godt stilt og prioriterer å reise, samtidig som det viser at flere kanskje bruker lenger tid på å spare opp til en tur og reiser sjeldnere, og hvor de da bruker mer penger når de først er ute og reiser.

Om Icelandair

Icelandair er det nasjonale flyselskapet på Island. Siden selskapet ble stiftet i 1937 har Icelandair stadig utvidet sitt rutenettverk ved å bruke den unike geografiske beliggenheten til Island, som knutepunkt mellom Europa og Nord-Amerika. Icelandair flyr daglig mellom Norge og Island, fra Oslo og Bergen. Icelandair og Air Iceland Connect (AIC) er en del av Icelandair Group, som også driver en luftfrakt- og logistikkvirksomhet, samt utleie av fly, konsulent- og reisetjenester. Icelandair Group er børsnotert på Nasdaq Island.

Besøk nettstedet www.icelandair.no for mer informasjon.