Sex og Politikk

Konferanse i Sandnes: Seksualitetsundervisning i Ottars tid og nå!

Del

Prestedatteren fra Sandnes som ble seksualitetsaktivist! I samarbeid med Sandnes kommune har Sex og Politikk gleden av å invitere til en todelt dagskonferanse hvor seksuell helse og seksualitetsundervisning står i fokus med bakgrunn i Elise Ottesen Jensen, som kom fra Sandnes, sitt bidrag nasjonalt og internasjonelt.

Hei

Dette er informasjon om morgensdagens Ottar-konferanse i Sandnes.

Pressen inviteres til å delta.

Sandnes Rådhus, 14. september, 08.30 - 15.30

PREMIERE: Det er laget en egen liten dokukortfilm i forbindelse med konferansen. Se filmen her.

- - - - - - - - - 

Her er informasjon om konferansen:

Konferansen ønsker å sette fart i engasjementet for og støtten til helhetlig seksualitetsundervisning, gjennom å hedre en avgjørende, kanskje den største pioneren på feltet; Elise Ottesen Jensen fra Sandnes i Rogaland. Hennes innsats for seksuell helse, sosial rettferdighet og menneskerettigheter høster fortsatt frukter verden over. Vi ønsker å la hennes historie inspirere. 

Kvinner som Elise Ottesen Jensen har bidratt til at Norge og Skandinavia var de første i verden som inkluderte seksualitetsundervisning i pensum for grunnskolen.

Jeg drømmer om den dagen alle barn som blir satt til verden er ønsket, alle menn og kvinner er likeverdige, og seksualiteten er et uttrykk for kjærlighet, nytelse og ømhet. Elise Ottesen-Jensen

I 2023 er det 50 år siden hennes død. Hennes engasjement resulterte i opprettelsen av både RFSU (Riksförbundet for seksualupplysning) i Sverige og den største globale føderasjonen på feltet, International Planned Parenthood Federation (IPPF), hvor Sex og Politikk er medlem. 

Konferansen blir todelt:  

Første del har et historisk og politisk blikk på seksuell helse og seksualitetsundervisning.  

Del to setter dagens seksualitetsundervisere, lærere og helsesykepleiere, i sentrum med inspirasjon og tips til hvordan snakke om seksualitet i dagens klasserom.  

PROGRAM:

Program 

DEL 1

8.30-09:00: Registrering  

09.00-09.15: Åpning av konferansen v/ordfører Stanley Wirak. 

09.15-10.00: «Hvem var Elise Ottesen Jensen?» ved Gro Persson, byantikvar fra Sandnes Kommune.  

Kortfilm om Elise Ottesen Jensen laget for anledningen. 

10.00-10.10: Pause  

10.10-11.00: «Seksualitetsundervisning i Ottars tid og nå – hvor progressiv var hun egentlig?»  

Panelsamtale ledet av daglig leder i Sex og Politikk Tor-Hugne Olsen med følgende paneldeltakere;  

Carl Osvald, kommunikasjonssjef RFSU, helsesykepleier og sexologisk rådgiver Hilde Egenæs fra Sandnes kommune, samt Arne Backer Grønningsæter, Ottars grandnevø og en representant for IPPF.  

11.00-11.10: Pause 

11.10-12.00: «Fremtidens utfordringer – flerkulturell seksuell helse», presentasjon ved Linda Noor, daglig leder i Minotenk.

DEL 2

12.00-12.45: Lunsj for de som har vært på del 1 og skal være med på del 2. Registrering for nye deltakere til del 2. 

12.45-12.50: Velkommen til del 2 , ved Tor-Hugne Olsen, daglig leder for seksualitetsundervisning i Sex og Politikk.  

12.50-13.30: «Seksualitetsundervisning tilpasset LK20 – hva slags tilbud har lærere av ressurser? Og lærerens beste tips!», ved Kjersti Augland, assisterende daglig leder i Sex og Politikk

13.30-13.40: Pause 

13.40-14.30: «Å snakke om seksuell kommunikasjon, grenser og samtykke i klasserommet.» Ved Margrete Wiede Aasland.

14.30-14.40: Pause  

14:40-15.30: «Det er lov å tråkke i salaten – hvordan møte utfordrende spørsmål og dilemmaer i klasserommet?» Panel ledet av Ibrahim Mursal, rådgiver i Sex og Politikk med følgende paneldeltakere: Oda Ellersten, Elevorganisasjonen Rogaland og Ingvild Vagle Sundby, helsesykepleier ved ungdomsskole og HFU  

Nøkkelord

Kontakter

Lenker

Sex og Politikk er en ideell og partipolitisk uavhengig medlemsorganisasjon som jobber for å styrke og informere om seksuell og reproduktiv helse og rettigheter, både i Norge og internasjonalt.

Sex og Politikk er det norske medlemmet i International Planned Parenthood Federation (IPPF) som er den største organisasjonen for SRHR internasjonalt, med nasjonale organisasjoner i mer enn 120 land i tillegg til Norge.

Seksuell og reproduktiv helse og rettigheter (SRHR) handler blant annet om å kunne bestemme om og når man vil ha barn, om å få informasjon om og tilgang på sikker, moderne og billig prevensjon, om rett til trygg og lovlig abort og om rett og mulighet til å praktisere sin seksuelle orientering og kjønnsidentitet uten straffeforfølgelse eller fordømmelse.

Følg pressemeldinger fra Sex og Politikk

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Sex og Politikk på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Sex og Politikk

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom