Story House Egmont

«Lær å tegne» monstre og fantasiskapninger!

Del

En ny «Lær å tegne»-bok av Arkin-skaper H. L. Phoenix vil hjelpe alle som ønsker å tegne fantastiske skapninger! 

Gjennom hele 200 sider vil både nybegynnere og mer erfarne tegnere bli guidet gjennom prosessen det er å skape magiske vesener som på forhånd kun eksisterte inne i ditt eget hode.
– Helt siden jeg var liten gutt, har jeg alltid sett etter veier, metoder, tips og råd for å bli bedre ... Bedre i alt! Når det gjelder illustrasjonskunsten har jeg hele mitt liv lært mye av andre profesjonelle illustratører og kunstnere, og deres erfaringer og oppdagelser av teknikker for å optimalisere arbeidet, sier H. L. Phoenix. 
Han kom ut med første bok i Arkin-serien i 2021. En tegneserie som har vunnet Ravneringene-prisen og blitt solgt til Sverige og Danmark. Denne våren kom han med tredje bok i serien. 
–  Nå, etter tyve år som profesjonell illustratør, er det min tur til å gi tilbake til alle dem som søker etter måter å bli bedre i illustrasjonskunsten. Og ikke minst iht. den digitale illustrasjonskunsten. For selv om den har eksistert lenge, er det fortsatt et ganske nytt terreng for mange. 

Digtal tegning
«Lær å tegne monstre og fantasiskapninger» har ekstra fokus på digital tegning, og her får leseren en særlig innføring i tegneprogrammet Procreate.
– Digitale tegneredskaper er lett tilgjengelig, og det er heldigvis mange amatører der ute som bruker tilsvarende utstyr som oss proffe. Flere av dem er også potensielle fremtidige profesjonelle illustratører og kunstnere, som jeg håper jeg kan hjelpe videre på veien og at de kan lære mye av denne boken, sier forfatteren. 

Temaet for boken kom helt naturlig for serieskaperen som alltid har elsket å tegne monstre og fantasiskapninger.
– Det startet med at jeg hadde mye mareritt som liten, og begynte etter hvert å tegne dem rett etter jeg våknet. Det bidro til å få luftet tankene og dempe frykten betraktelig. Etter hvert som jeg ble eldre, og marerittene avtok, ble monster-design en av mine lidenskaper. Hvorfor? Fordi jeg følte meg god til det. Fordi jeg hadde sett og møtt så mange av dem, at jeg hadde et uendelig kartotek i hodet over hvordan de kunne se ut ..., forklarer H. L. Phoenix. 

Og nå, i denne boken, viser ham dere hvordan dere kan skape, designe og illustrere deres egne monstre og fantasiskapninger.

– Jeg vil dele mine gode tips og triks som jeg har brukt tretti år på å samle, øve på, lære og beherske. Og er det ett sted man kan virkelig la fantasien flyte fritt, så er det når man skal tegne monstre og fantasifigurer. Og nå er det din tur, sier H. L. Phoenix. 
H. L. Phoenix lanserer denne boken under Raptus-festivalen i Bergen den 16 september! Alle er velkomne til å høre på forfatteren i samtale med redaktør Tonje Tornes kl 14  på Det akademiske kvarter. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om oss

Story House Egmont er Norges største utgiver av blader, magasiner, tegneserier og digitale tjenester til voksne, barn og unge. Selskapet har også investeringer i e-handel og digitalbyråer, og utgir over hundre kjente merkevarer. Story House er en del av Egmont - et av Nordens største mediekonsern med 6600 ansatte og aktivitet i 30 land. Egmont står bak mer enn 700 magasiner, tegneserier, Klikk.no, TV 2, Nordisk Film, kinodrift, samt flere deleide selskaper. Egmont er en stiftelse som årlig deler ut over 100 millioner kroner til et bedre liv for barn og unge.

Følg pressemeldinger fra Story House Egmont

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Story House Egmont på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Story House Egmont

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom