Bondens matfest på Youngstorget 15.-16. september
Velkommen til Bondens matfest som arrangeres for første gang! Alle er invitert når hjertet av Oslo fylles av mat og drikke. Her vil du finne mange bønder og lokalmatprodusenter som tilbyr sine egenproduserte kvalitetsprodukter. Det blir i tillegg lærerike demonstrasjoner av hvordan du kan fermentere kål og dyrke sopp hjemme, smakinger av sider og brennevin laget av norske råvarer, aktiviteter for barn og selvsagt mat og drikke som kan nytes på stedet.
Vi samarbeider med dyktige kokker som viser hvordan råvarene du kan gå få kjøpt på festivalen kan tilberedes. Olympisk kokkemester Kristoffer W. Lofnes har med seg Justin Klungsøyr, Vilde Lunde Træet og Mathias Østerås fra Unge Lovende Kokker.
Det blir også annen mat som kan spises, som steikost, sveler, burgere og pølser. Alkoholfri drikke som eplemost av ulike eplesorter er selvsagt på plass. I samarbeid med Krôk blir det bar, hvor både sider, øl og brennevin basert på norske råvarer er tilgjengelig. Gardsbrenneriet kjører også smakinger, en for sider og en for brennevin (billetter selges i døra).
Produkter du vil finne på matfestivalen:
-
- Ost av ku, geit og sau
- Kjøtt av vilt, storfe, lam og svin
- Frukt, bær, sopp og grønnsaker
- Honning
- Syltetøy, saft og most
- Iskrem
- Bakervarer
Det blir også flere aktiviteter for barn: Du kan for eksempel se på levende bier i bikube hos Heier Du Rietz, lage mat sammen med Sultenpappa/Kristoffer Gregersen og teste smaksløkene sammen med Bøler sukkerkokeri.
For voksne anbefaler vi Soppkompaniets demonstrasjon om hvordan du kan dyrke sopp hjemme, og Eimealt lærer deg hvordan du fermenterer kål.
Velkommen, åpningstid kl 11-18 begge dager.
Nøkkelord
Kontakter
Randi Ledaal GjertsenDaglig lederStiftelsen Bondens marked Norge
Tel:91 19 36 02randi@bondensmarked.noLenker
Om Bondens marked
Bondens matfest arrangeres av Bondens marked, med støtte fra Innovasjon Norge.
Følg pressemeldinger fra Bondens marked
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Bondens marked på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Bondens marked
Bondens marked lanserer smakfulle gavekort25.11.2024 15:59:16 CET | Pressemelding
Spiselige julegaver er populært og med gavekort blir det enklere å gi og få en gave fra Bondens marked. -Gavekort gir deg mulighet til å løse inn gaven med sesongene, enten du vil ha fenalår til påske eller grønnsaker i august, sier Randi Ledaal Gjertsen, daglig leder i Bondens marked Norge.
Forfattermøte i grønnsaksåkeren16.9.2024 20:00:00 CEST | Presseinvitasjon
Forfatteren bak Sesongkokeboka, Elisabeth Fagerland, er på lanseringsturne. Første stopp er Ørje, hvor hun tirsdag 17. september lager mat på Nybo Regenerative Gård, et lite gårdsbruk med allsidig drift.
Bokbad med grønnsaksglede16.9.2024 08:00:00 CEST | Presseinvitasjon
Onsdag 18. september blir det bokbad på Drammen bibliotek med Christopher Sjuve og to forfatterdebutanter. Elisabeth Fagerland og Marthe Norderhaug har gitt ut bøker om grønnsakdyrking og opplever stor interesse fra lesere med og uten grønne fingre.
Sesongkokeboka med kokken og bonden13.9.2024 14:32:21 CEST | Pressemelding
Sesongkokeboka fra Skald forlag lanseres denne uka i hele landet. I Bergen disker Stene matglede opp med smaksprøver og kurs med utgangspunkt i Sesongkokeboka, skrevet av gartner-gastronom Elisabeth Fagerland. En bergensbonde kommer med grønnsakene, ferske fra åkeren.
Lansering av Sesongkokeboka30.8.2024 13:48:57 CEST | Pressemelding
Småskalaprodusenter dyrker grønnsaker folk ikke alltid vet hvordan de kan bruke. Derfor lanseres nå "Sesongkokeboka" som gir oppskrifter sortert på sesong og grønnsak. Lørdag 31. august blir det eksklusivt forhåndssalg på Bondens marked i Birkelunden i Oslo. Der deltar det flere småskala grønnsaksprodusenter som har med seg et stort utvalg grønnsaker rett fra åkeren.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom