UiT Norges arktiske universitet

Klare for å levere toppforskning og innovasjon innen kunstig intelligens

Del

Som ledere for tre av Norges fremste forskningssentre innen kunstig intelligens var det naturlig for oss å være tilstede når Statsminister Støre og Minister Borch la fram regjeringens nye strategi for kunstig intelligens støttet opp med målrettet finansiering på 1 milliard over 5 år.

Støre og Borch la fram ambisiøse mål for utvikling av framtidas kunstig intelligens som er trygg, pålitelig, presis og effektiv, og som vil ha enorm betydning for liv og helse og samfunnet forøvrig, for innovasjon i næringslivet og offentlig sektor, og for utdanning på alle nivåer for å ruste Norge for framtidas muligheter og utfordringer.

Pressekonferanse om kunstig intelligens

Milliardsatsning på kunstig intelligens

Vi og våre forskere og partnere står klare til å levere toppforskning og innovasjon innen kunstig intelligens på høyeste nivå for bidra på en sentral måte i dette nasjonale løftet.

Vi er optimistiske på at vi skal klare å levere store resultater raskt for å bidra til nyskaping, helse, demokrati, bærekraft, til nytte for jorda vi lever på og for en bedre fordeling av ressurser.

Våre sentre, generøst finansiert av Norges forskningsråd, UiT Norges arktiske universitet, Universitetet i Oslo, og våre partnere, er klare for å katalysere dette taktskiftet fra KI som vi i noen tilfeller ikke forstår godt nok eller kontrollerer godt nok, til KI som en ressurs som vi utnytter som en instrument for bedre liv for alle. Vi kommer til å jobbe utrettelig, fra våre toppforskere til våre yngste studenter, i samarbeid, med kompetanse, med mot, "drive" og entusiasme!

BigInsight, ved senterleder Anders Løland. Tlf. 470 83 894

Integreat, ved senterleder Arnoldo Frigessi. Tlf. 957 35 574

Visual Intelligence, ved senterleder Robert Jenssen. Tlf. 416 99 612

Nøkkelord

Kontakter

Følg pressemeldinger fra UiT Norges arktiske universitet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra UiT Norges arktiske universitet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra UiT Norges arktiske universitet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom