Nortura etablerer oppdrettsselskapet Nidaros Egg i Trøndelag
Norsk eggproduksjon er basert på en verdikjede der produsenter kjøper livdyr fra unghøneoppdrettere som igjen kjøper livdyr fra et rugeri. Norge har i dag få unghøne-oppdrettere og disse har en geografisk konsentrasjon rundt Rogaland, Østlandet og Trøndelag. Nortura etablerer nå selskapet Nidaros Egg for å overta oppdretts-aktivitet i Trøndelag når Inderøy Hønseri legger ned virksomheten fra høsten 2023. Selskapet skal sikre leveranser av unghøner til konsumeggprodusenter i regionen.
-Inderøy Hønseri har vært en sentral unghøne-oppdretter på det norske markedet, og et opphør av aktivitet kunne ha medført manko på dyremateriale i Norge med potensielt påfølgende konkurser blant eggprodusenter. Nortura etablerer Nidaros Egg for å sikre at man opprettholde nødvendig produksjon og leveranser av unghøner i Midt-Norge. Nidaros Egg skal også sikre en langsiktig og konkurransedyktig løsning for oppdrett og leveranser av unghøner av høy kvalitet, sier Bjørn Tore Hansen i Nortura.
Hansen går inn som daglig leder i selskapets interrimledelse sammen med Stian Pedersen (CFO), Pia Køteles (Spesialveterinær).
Selskapet vil samarbeide med Steinsland og co som driver rugeri.
Gradvis opptrapping
Nidaros Egg etableres i Malvik og skal koordinere kjøp, salg og logistikk, samt tilby faglige tjenester til produsenter. Selskapet skal tilby tjenester til alle aktører i markedet og intensjonen er å etablere samarbeide med Den Stolte Hane og andre eggpakkerier om tjenester for å sikre en regional og nasjonal eggproduksjon. Målet er å oppskalere aktivitet forløpende slik at selskapet gradvis vil kunne tilby unghøner til alle som i dag er kunder av Inderøy Hønseri.
-Selskapet skal på sikt ha på plass en total oppdrettskapasitet i Midt-Norge på opp til 750.000 unghøner pr år. I en overgangsfase vil man benytte lokalitetene til Inderøy Hønseri, og på sikt etablere nye lokaler i tråd med forventninger som stilles til moderne oppdrett, sier Hansen.
Inderøy Hønseri skal fortsatt bidra med kompetanse og kunnskap. Tidligere daglig leder Bjarne Martin Lyngstad går inn som spesial-rådgiver i det nye selskapet.
Ved å etablere oppdrett i Trøndelag bidrar Nortura til å ivareta oppdrett på flere mindre enheter og over et større geografisk område.
For mer informasjon kontakt:
Bjørn Tore Hansen, Nortura
mob. 917 78 943
e-post: bjørn-tore.hansen@nortura.no
Nøkkelord
Kontakter
Mari HagerupKommunikasjonssjef
Tel:920 46 088mari.hagerup@nortura.noBilder
Om Nortura
Nortura er en av Norges største matprodusenter, med kjente merkevarer som Gilde og Prior.
Vi jobber hver dag for matglede, helse, bærekraft og verdiskaping over hele landet.
Følg pressemeldinger fra Nortura
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Nortura på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Nortura
Tilbakekaller et lite parti Gilde Ekte kokt skinke distribuert i Nordland, Troms og Finnmark15.8.2024 14:15:00 CEST | Pressemelding
Grunnet risiko for metallrester i produktet, bes forbrukere som har kjøpt Gilde Ekte kokt skinke 110g med siste forbruksdag 15.09.2024 om å kaste produktet. Tilbakekallingen gjelder kun produkter kjøpt i NorgesGruppen sine butikker i området mellom Lofoten/Ballangen i sør til Honningsvåg og Kirkenes i nord, i tidsperioden 9. til 15. august.
Nye eggbønder til Nortura1.8.2024 09:31:32 CEST | Pressemelding
Det er stor investeringsvilje hos norske bønder som vil produsere egg. Nortura har signert leveranseavtaler med 14 bønder, og vil om kort tid inngå avtale med ytterligere omtrent det samme. Sammen skal de bidra til å dekke den voksende etterspørselen etter egg.
Hvert år avlives 3,5 millioner hanekyllinger i norsk eggproduksjon – nå går PRIOR bort fra denne praksisen24.6.2024 08:18:30 CEST | Pressemelding
Som først i Norden, har PRIOR tatt i bruk ny teknologi som gjør det mulig å unngå avlivning av nyklekkede hanekyllinger. De første PRIOR-eggene lanseres nå i butikk.
Gilde fyller 60 år!20.6.2024 06:00:00 CEST | Pressemelding
I 2024 markerer Gilde sitt 60-årsjubileum. Siden oppstarten i 1964 har Gilde vært en av Norges største merkevarer og helt sentral i norsk matproduksjon. Gilde har siden oppstarten endret seg med tiden for å møte forbrukernes preferanser med lanseringer av nye, innovative produkter som for eksempel nye kjøttboller eller løvtynt kjøttpålegg.
Omsetningsvekst for Nortura i første tertial19.6.2024 09:05:03 CEST | Pressemelding
Nortura øker omsetningen med fire prosent til 9,9 milliarder kroner i årets første tertial. Økte kostnader trekker EBITDA-resultatet til 116,8 millioner kroner, 27 millioner kroner bak fjoråret.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom