Nortura

Nortura etablerer oppdrettsselskapet Nidaros Egg i Trøndelag

Del
(Malvik 7.september 2023) Nortura etablerer datterselskapet Nidaros Egg for å sikre oppdrett av unghøner til produsenter i Trøndelag.
Bjørn-Tore Hansen Foto: Pål Engh
Bjørn-Tore Hansen Foto: Pål Engh

Norsk eggproduksjon er basert på en verdikjede der produsenter kjøper livdyr fra unghøneoppdrettere som igjen kjøper livdyr fra et rugeri. Norge har i dag få unghøne-oppdrettere og disse har en geografisk konsentrasjon rundt Rogaland, Østlandet og Trøndelag. Nortura etablerer nå selskapet Nidaros Egg for å overta oppdretts-aktivitet i Trøndelag når Inderøy Hønseri legger ned virksomheten fra høsten 2023. Selskapet skal sikre leveranser av unghøner til konsumeggprodusenter i regionen.

-Inderøy Hønseri har vært en sentral unghøne-oppdretter på det norske markedet, og et opphør av aktivitet kunne ha medført manko på dyremateriale i Norge med potensielt påfølgende konkurser blant eggprodusenter. Nortura etablerer Nidaros Egg for å sikre at man opprettholde nødvendig produksjon og leveranser av unghøner i Midt-Norge. Nidaros Egg skal også sikre en langsiktig og konkurransedyktig løsning for oppdrett og leveranser av unghøner av høy kvalitet, sier Bjørn Tore Hansen i Nortura.

Hansen går inn som daglig leder i selskapets interrimledelse sammen med Stian Pedersen (CFO), Pia Køteles (Spesialveterinær).

Selskapet vil samarbeide med Steinsland og co som driver rugeri.

Gradvis opptrapping

Nidaros Egg etableres i Malvik og skal koordinere kjøp, salg og logistikk, samt tilby faglige tjenester til produsenter. Selskapet skal tilby tjenester til alle aktører i markedet og intensjonen er å etablere samarbeide med Den Stolte Hane og andre eggpakkerier om tjenester for å sikre en regional og nasjonal eggproduksjon. Målet er å oppskalere aktivitet forløpende slik at selskapet gradvis vil kunne tilby unghøner til alle som i dag er kunder av Inderøy Hønseri.

-Selskapet skal på sikt ha på plass en total oppdrettskapasitet i Midt-Norge på opp til 750.000 unghøner pr år. I en overgangsfase vil man benytte lokalitetene til Inderøy Hønseri, og på sikt etablere nye lokaler i tråd med forventninger som stilles til moderne oppdrett, sier Hansen.

Inderøy Hønseri skal fortsatt bidra med kompetanse og kunnskap. Tidligere daglig leder Bjarne Martin Lyngstad går inn som spesial-rådgiver i det nye selskapet.

Ved å etablere oppdrett i Trøndelag bidrar Nortura til å ivareta oppdrett på flere mindre enheter og over et større geografisk område. 

For mer informasjon kontakt:

Bjørn Tore Hansen, Nortura

mob. 917 78 943

e-post: bjørn-tore.hansen@nortura.no

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Bjørn-Tore Hansen Foto: Pål Engh
Bjørn-Tore Hansen Foto: Pål Engh
Last ned bilde

Om Nortura

Nortura
Nortura
Lørenveien 37
0585 Oslo

03070http://www.nortura.no

Nortura er en av Norges største matprodusenter, med kjente merkevarer som Gilde og Prior.

Vi jobber hver dag for matglede, helse, bærekraft og verdiskaping over hele landet.

Følg pressemeldinger fra Nortura

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Nortura på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Nortura

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom