GET Academy får støtte av både Kronprinsparets Fond og Ferd Sosiale Entreprenører

Del

GET Academy i Larvik gir unge utenfor arbeidslivet yrkesrettet IT-utdanning. Nå går både Kronprinsparets Fond og Ferd Sosiale Entreprenører inn for å bidra til kvalitet, vekst og bærekraft.

Geir Sollid, Eskil Domben og Terje Kolderup presenterte GET Academy for Kronprinsparet og Kronprinsparets Fonds styre og samarbeidspartnere i en pitchesamling der de fire finalistene fikk vise seg fram. Foto: Katrine Lunke / APELAND
Geir Sollid, Eskil Domben og Terje Kolderup presenterte GET Academy for Kronprinsparet og Kronprinsparets Fonds styre og samarbeidspartnere i en pitchesamling der de fire finalistene fikk vise seg fram. Foto: Katrine Lunke / APELAND

- GET Academy gir unge i utenforskap kompetanse i IT og hjelper dem videre inn i arbeid. Vi gleder oss til å bidra til at tilbudet kan vokse og nå enda flere unge, sier Katinka Greve Leiner, daglig leder i Ferd Sosiale Entreprenører. 

Både Ferd SE og Kronprinsparets Fond har i år sett etter nye prosjekter å støtte. 

Av de mange søkerne inviterte Kronprinsparets Fond fire finalister, UngRehab i Rauland, Garasjin ved Valdres Gatebil på Fagernes, Pitstop fra Sotra og GET Academy fra Larvik, til å presentere seg for Kronprinsparet, Fondets styre og partnere. Etter en avstemning der, tok Fondets styre den endelige beslutningen. 

- Dette er fire veldig dyktige sosiale entreprenører, som alle bidrar til å gi unge nytt håp og ny motivasjon. Kronprinsparets Fond arbeider for at alle unge skal bli inkludert og engasjert i samfunnet. Det er akkurat det GET Academy gjør. Vi ser fram til å samarbeide med dem for at flere unge kan føle at de deltar i fellesskapet, sier Irene Lystrup, daglig leder i Kronprinsparets Fond. Fondet bidrar med kompetanse, penger og nettverk for at prosjektene skal bli bærekraftige og vokse.   

GET Academy jobber systematisk styrkebasert. I løpet av 20 uker får unge en turboutdanning innen koding og programmering, og deretter får de praksis i ett år i en bedrift med tett oppfølging. I dag har GET Academy ca. 100 deltakere. Mange av dem har bakgrunn som gamere og har stått på utsiden av arbeidslivet. Siden 2017 har ca. 450 deltakere startet på GET Academy. 

De aller fleste plassene sponses av bedriftene, som deretter får kvalifiserte IT-utviklere i praksis i sin bedrift. GET Academy holder til i Larvik, men har deltakere fra hele landet. 

- Vi er ufattelig glade for å få støtte fra to av landets ledende aktører. Med denne solide støtten kan vi få enda flere unge ut i jobb, sier Eskil Domben, som er co-founder i GET Academy sammen med Terje Kolderup og Geir Sollid.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

GET Academy gir unge med digital kompetanse en vei tilbake til utdanning og arbeid. De tre grunnleggerne Geir Sollid, Eskil Domben og Terje Kolderup og Kronprinsparet er enige om at dette er en gruppe unge det er viktig å satse på.  Foto: Katrine Lunke / Apeland
GET Academy gir unge med digital kompetanse en vei tilbake til utdanning og arbeid. De tre grunnleggerne Geir Sollid, Eskil Domben og Terje Kolderup og Kronprinsparet er enige om at dette er en gruppe unge det er viktig å satse på. Foto: Katrine Lunke / Apeland
Last ned bilde

Kronprinsparets Fond arbeider for at unge kan delta i fellesskapet.

Det gjør vi gjennom å støtte læringstilbudet UngInvest AIB, kaféen og iskremfabrikken Cousins, aktivitetstilbudet Dale Oen Experience og IT-opplæringen GET Academy. Vi driver ungdomsprogrammet Flyt og samler ungdom og voksne til det årlige Framtidsmøtet. Våre partnere er DNB, Egmont Fonden, Norsk Tipping, North Star, Schage Eiendom, Selvaag, Sparebankstiftelsen DNB, Stiftelsen Dam og Wilstar. Probonopartnere er Apeland, Attensi, McKinsey & Company, TRY, VNTX og Wiersholm.

Følg pressemeldinger fra Kronprinsparets Fond

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Kronprinsparets Fond på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Kronprinsparets Fond

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye