NRK

«Makta» blant ni NRK-nominasjoner til Prix Europa

Del

Ni produksjoner nominert i åtte forskjellige kategorier. NRK kan gjøre storeslem under årets Prix Europa.

Episode 2: «Uten anger» fra «De siste dødsdømte», «Makta» og «Norsk-ish», sesong 2 er alle nominert til gjeve priser under årets Prix Europa.
Episode 2: «Uten anger» fra «De siste dødsdømte», «Makta» og «Norsk-ish», sesong 2 er alle nominert til gjeve priser under årets Prix Europa. Nikolai Lockertsen/NRK, Erika Hebbert/Motlys/Novemberfilm/NRK, NRK

Radio- og fjernsynsfestivalen arrangeres årlig i Berlin og deler ut priser for tv- og radioproduksjoner fra hele Europa. NRK vant senest i fjor prisen for beste europeiske radiofiksjon, med «Skygger: Vennen». Nå kan det bli flere.

Også i år er NRK representert i kategorien beste lyddrama, med påskekrimmen «Guttapassasjen», skrevet av Gustav Lie Gundersen og Erik Goplen. Ytterligere tre radioproduksjoner er nominert.

null
Podkasten «Guttapassasjen» er nominert til beste lyddrama under årets Prix Europa.

Nye muligheter for Makta

Én av årets storsatsinger har allerede vunnet prisen for beste serie og beste musikk under Cannesseries tidligere i år. I Prix Europa er «Makta» nominert til kategorien beste TV-fiksjon. 

null
«Makta» er basert på dramatikken i Arbeiderpartiet på 1970-tallet og den betente personstriden mellom Gro Harlem Brundtland (spilt av Kathrine Thorborg Johansen) og Reiulf Steen (spilt av Jan Gunnar Røise). Dramaserien har premiere på NRK i slutten av oktober.

Eksekutiv produsent Alec Thom understreker at de er stolte over oppmerksomheten.

– I tett samarbeid med skaperne og produsentene mener jeg vi har skapt en unik dramaserie som vil treffe både bredt og ungt. Hver episode utforsker maktforhold, og tar opp samfunns- og politiske spørsmål som jeg mener gjør serien til en kulturell brobygger i europeisk sammenheng, sier Thom.

Han peker på temaer som abortrettigheter, urfolksrettigheter og NATO.

– Det gjør oss til en meget sterk kandidat under årets konkurranse, sier han.

Disse NRK-produksjonene er nominert:

  • Norsk-ish sesong 2, beste videoprogram om kulturelt mangfold
  • Uten anger (De siste dødsdømte), beste TV-dokumentar
  • Smellet, beste medieprosjekt på nett
  • Kirurgen, beste lyd-etterforskning
  • Påkjørt, beste lyddokumentar
  • Skitbyen, beste lyddokumentar
  • Omsorg bak lukkede dører, beste tv-etterforskning
  • Makta, beste TV-fiksjon
  • Guttapassasjen, beste lyddrama

Prisvinnerne annonseres under prisutdelingen i Berlin den 27. oktober.

Kontakter

Som allmennekringkaster skal NRK fylle viktige sosiale, kulturelle og demokratiske behov i det norske samfunnet. NRK tilbyr et bredt og variert medietilbud for det norske publikum gjennom NRK.NO - https://www.nrk.no/, NRK TV - https://tv.nrk.no/, NRK Radio - https://radio.nrk.no/, fem TV-kanaler og 14 radiokanaler. Nær ni av ti nordmenn tar daglig del i innhold fra NRK på en eller flere plattformer.