Glass og Fasadeforeningen

Nye glassfaglærlinger på GF Arena

Del

Glass og Fasadeforening er eiere av glassfaget og tilbyr fagutdanning på GF Arena i Nordre Follo. Nå har nytt kull ved GF Lærlingskole startet opp. – Denne gang har vi lærlinger fra alle våre store fagområder på vår nasjonale skole, sier faglærer Per Henning Graff.

Foto av lærlinger ved GF Lærlingskole
Marcus Mattias Lundahl, Alexander Dale, Yusup Chagaev, Snorre Mygland Gaukstad, Sigmund Haugen Kjosaas, Jesper Akselvoll, Alan Taso Jurcevic og Kim Henrik Andersen utgjør Kull 4 ved GF Lærlingskole. Foto: Harald Aase Harald Aase Glass og Fasadeforeningen

GF Lærlingskole har nå eksistert i fire år. Før GF Arena åpnet fikk lærlingene undervisning ved Opplæringskontoret for håndverksfag i Vestfold (OKH). Nå er 4. kull i gang på GF Arena. En av lærlingene jobber på Glassfabrikken AS i Larvik.

Etter å ha gjennomført VG1 Teknisk industriproduksjon og praksisplass hos et mellomstort entreprenørselskap, kom en arbeidssøkende Kim Henrik Andersen i kontakt med Finn-Marius Bremseth Hansen og OKH.

– Selv om jeg hadde hørt om glassarbeid via min fars venner, var det først når Finn-Marius introduserte meg for Glassfabrikken, jeg fikk øynene opp for glassfaget. Jeg var fire uker i praksis og fikk deretter lærekontrakt på dagen.

– På Glassfabrikken har vi mange og varierte arbeidsoppgaver. Jeg både sliper og polerer glass, og tar ut av herdeovnen. Dessuten lager jeg ulike utsparinger og hull med Intermac’en. I tillegg er det et godt arbeidsmiljø og flotte kollegaer.

– Lærlinger og lærere på GF Lærlingskole kommer godt overens og jeg tror dette kommer til å bli en god utdanning, sier Kim Henrik Andersen fra Glassfabrikken.

LES OGSÅ: Lærling på GF Arena

Godt kull

Per Henning Graff har både fag- og mesterbrev i glassfaget. Han har arbeidet med rekruttering til glassfaget i snart 20 år. Foreningens skoletilbud har sikret mange fagbrev i glassfaget.

– Man kan ikke direkte sammenligne det ene kullet fra det andre. Vi har normalt gode lærlinger og de aller fleste av lærlingene som går gjennom vårt skoletilbud består eksamen og er følgelig godt rustet til å gjennom føre fagprøven. Nå har vi bare vært sammen noen timer av første samling, men lærlingene i årets kull virker flinke. Det er også spennende at vi har en gjeng som både har sitt opphav i bransjen og fra andre fagmiljøer. Vi ser frem til å følge dette kullet fremt il eksamen neste sommer, sier prosjektleder og faglærer Per Henning Graff.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

foto av Kim Henrik Andersen
– Jeg ser fremt il å fullføre GF Lærlingskole og ta fagprøven. Med fagbrev åpner det seg mange muligheter i glassfaget, sier Kim Henrik Andersen. Foto:
Last ned bilde
foto av glasskjærer
Første dag på verkstedet handlet om å skjære glass i ulike former og fasonger.
Last ned bilde
Foto av Alan Taso Jurcevic
Alan Taso Jurcevic, Riis Montasje AS, Bekkestua
Last ned bilde
Foto av Kim Henrik Andersen
Kim Henrik Andersen, Glassfabrikken as
Last ned bilde
Foto av Yusup Chagaev
Yusup Chagaev, Noractor AS
Last ned bilde
Foto av Alexander Dale
Alexander Dale, Glassmester Augustson AS.
Last ned bilde
Foto av Jesper Akselvoll
Jesper Akselvoll, FasadeConsult Aluminium AS.
Last ned bilde
Foto av Snorre Mygland Gaukstad.
Snorre Mygland Gaukstad, Uniglass AS.
Last ned bilde
Foto av Marcus Mattias Lundahl
Marcus Mattias Lundahl, AS Vestland Glass og Lås.
Last ned bilde
Foto av Sigmund Haugen Kjosaas
Sigmund Haugen Kjosaas, AS Vestland Glass og Lås.
Last ned bilde

Om oss

Glass og Fasadeforeningen (GF) er en interesseorganisasjon for bedrifter med virksomhet innenfor forvaltning, rådgivning, prosjektering, produksjon, bearbeiding, montering og handel/salg av glass- og tilhørende produkter.

Følg pressemeldinger fra Glass og Fasadeforeningen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Glass og Fasadeforeningen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Glass og Fasadeforeningen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom