Debutroman utsolgt på en drøy uke!

Del

Kjartan Lorntzsen, som skildrer ensomhet, onani og utenforskap med mørk humor og stilsikker penn i romanen «Taper», har allerede solgt ut førsteopplaget sitt.

-Det skjer veldig sjelden at en debutroman blir utsolgt så fort. Responsen fra publikum tyder på at «Taper» er en bok som kan nå ut til mange, sier sjefredaktør for norsk skjønnlitteratur i Bonnier Norsk Forlag, Dan Andersen, som har hastebestilt et nytt opplag.

Ensomhet og virkelighetsflukt

Kjartan Lorntzsen (28) skriver tett på eget liv. «Taper» følger 20 år gamle Martyboy97 som flytter fra Oslo tilbake til hjembyen Tromsø. Han tilbringer dagene i sitt tomme barndomshjem, og prøver alle former for virkelighetsflukt: scrolling, gaming, drikking og runking. Lorntzsens roman skiller seg ut i den norske skjønnlitteraturen med en råskap man sjelden ser mellom to permer. 

-Romanen er både viktig og god! Den er viktig fordi den skildrer en tilværelse som mange unge menn sitter fast i, og den er god fordi den gjør det på en så egenrådig måte, hvor tristessen skrives frem med driv og stor humor i et særegent språk, sier sjefredaktør Andersen.

Prøvd hardt å bli likbar

Martyboy97 har et håp om å få tilbake sosialt liv etter hjemkomsten til Tromsø, og har siden barndommen hatt en opplevelse av at vennene forsvinner en etter en. Som han formulerer det selv: 

«Mens jeg satt der tenkte jeg på hvor mye jeg hadde jobbet for å forbedre meg siden tenårene. Jeg hadde prøvd så hardt å bli mer positiv, mer vanlig, mer likbar. Allikevel føltes det som jeg alltid hang litt etter, alltid sto litt utenfor. Kanskje jeg bare manglet noe, hva enn som gjør at folk liker folk. Hva enn som gjør at de vil være med dem, sende dem meldinger, bli bedre kjent med dem og være glad i dem.»

- Jeg ville bare skrive en bok jeg selv ville lese, med ujålete språk, råskap, humor, og jævlig depressiv stemning. Kult at andre liker det også, jeg setter sykt pris på all støtten jeg har fått, sier Kjartan Lorntzsen. 

Ta kontakt for anmeldereksemplar eller intervju.

Kontakter

Bilder

Følg pressemeldinger fra Bonnier Norsk Forlag

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Bonnier Norsk Forlag på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Bonnier Norsk Forlag

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom