Salget av yoghurt gikk opp 4 prosent første halvår

Yoghurt har siden 2019 hatt en volumøkning på 9,5 prosent, og sammenlignet med 2022 øker salget med over 4 prosent første halvår 2023. Direktøren i Melk.no, Ida Berg Hauge, trekker frem noen hovedårsaker til den positive økningen av yoghurtsalget.
– Vi tror mye av økningen skyldes at det stadig kommer nye og spennende smaker på markedet - som i tillegg inneholder mer av de gode næringsstoffene. På den måten blir produktene attraktive for flere forbrukergrupper, sier Berg Hauge.
Bidrar til bedre folkehelse
– En del av veksten er drevet av yoghurtvarianter som inneholder mindre sukker og fett. På den måten passer yoghurt til alle måltider i hverdagen. Et annet godt eksempel er variantene med et høyt proteininnhold, som har blitt svært populært blant de som trener og er aktive i hverdagen, sier Berg Hauge.
Helsemyndighetene anbefaler oss å spise tre porsjoner magre meieriprodukter hver dag, og for å bidra til å dekke jodinntaket bør to av tre porsjoner være melk, syrnet melk eller yoghurt.
Med stadig flere sunne varianter å velge i, håper Berg Hauge det bidrar til at forbrukeren enklere kan ta gode og sunne valg i butikken.
Forbedret emballasje
I tillegg til et bredt utvalg gode smaker og sunne varianter, er tilpasset emballasje etter forbrukers behov en suksessfaktor.
– Yoghurt er kjent som et ypperlig mellommåltid på farta, men også som frokost- og kveldsmåltid til hele familien. Da er det fint å kunne velge mellom porsjonsbeger, kartonger og større poser i butikken, avslutter Berg Hauge.
Kontakter
Stine WickmannKommunikasjonsrådgiverMelk.no
Tel:48891999stine@melk.noBilder


Om Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no) er landets fremste kompetansesenter for merkenøytral informasjon om melk og meieriprodukter. Vårt oppgave er å øke kunnskapen om melk og meieriprodukter basert på et faglig, vitenskapelig grunnlag. Melk.no besitter oppdatert faglig innsikt og analyser av ernæringsforskning, forbruksmønstre og holdninger. På melk.no finner du artikler, tips og råd, fakta og nyttige oppskrifter.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Fra nesten kastet til neste middag - 5 tips til mindre matsvinn27.9.2023 11:27:27 CEST | Pressemelding
Et velkjent scenario for mange: Du åpner kjøleskapet og ser maten du nesten hadde glemt. Men i stedet for å kaste den, kan den bli morgendagens middag. Penger spart, og mindre matsvinn er veien til en fyldigere lommebok. Fredag 29. september markeres den internasjonale matsvinndagen. Opplysningskontorene i landbruket* gir deg fem tips til mindre matsvinn.
Meieriprodukter til eldre på sykehjem kan forhindre beinbrudd14.9.2023 06:30:00 CEST | Pressemelding
Tirsdag 19. september kan du høre den anerkjente australske forskeren Sandra Iuliano snakke om hvordan økt inntak av meieriprodukter påvirker fall og beinbrudd blant eldre på sykehjem.
Har du høy utdannelse og inntekt er det større sannsynlighet for at du følger kostrådene16.8.2023 11:00:00 CEST | Pressemelding
Bare halvparten av befolkningen forsøker å følge Helsedirektoratets kostråd, mens 76 prosent synes selv de har et sunt kosthold, viser en landsrepresentativ undersøkelse gjort av Norstat for Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no).
Følg live fra Arendalsuka: Nye kostråd, sosiale forskjeller og dyrevelferd9.8.2023 15:18:51 CEST | Pressemelding
Hvordan sikrer vi et bærekraftig kosthold for alle? Onsdag 16. august diskuterer blant andre Marit Kolby, Heidi Bjerkan og Katrine Lekang norsk landbruk - med fokus på de nye nordiske kostrådene og dyrevelferd. Følg samtalene live her.
Søte og sunne fristelser du kan spise hver dag2.8.2023 15:05:22 CEST | Pressemelding
Bruk sesongens friske bær til en deilig dessert du kan spise hver dag. Smoothie med bær og meieriprodukter er en ypperlig måte å kombinere norske råvarer av god kvalitet. I tillegg er det sunt og smaker skikkelig godt.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom