Jungheinrich

Fikk nytt lager i havn på Svalbard på rekordtid

Del
Fra venstre: Børge B. Hestdahl, Ronny Strømnes, Anna-Karin Lind og Christian Simon har gjort en enorm innsats hos Coop Svalbard SA!
Fra venstre: Børge B. Hestdahl, Ronny Strømnes, Anna-Karin Lind og Christian Simon har gjort en enorm innsats hos Coop Svalbard SA!

Longyearbyen 2023: Lageret til Coop på Svalbard fikk en nødvendig oppgradering på rekordtid. Det tok totalt fire måneder fra tegninger ble presentert, til det oppgraderte lageret ble innviet en uke før tidsfristen.

Prosessen startet med at Christian Simon, servicetekniker hos Jungheinrich, påpekte store avvik og mangler ved daværende reolsystem og mesaniner i Coop sitt lagerbygg på Svalbard. Avvikene på lageret ved kaia i Longyearbyen var alvorlige. Administrerende direktør hos Coop Svalbard SA, Ronny Strømnes og leder for lager og logistikk, Anna-Karin Lind innså at de måtte ta affære umiddelbart.

Coop Svalbard har samarbeidet med Jungheinrich fra tidlig 2000-tall og Coop Norge har avtale med Jungheinrich Norge på trucker. Derfor var det naturlig å bruke totalleverandøren Jungheinrich også i det nye lagerprosjektet. Børge B. Hestdahl, prosjektleder i systemavdelingen til Jungheinrich, presenterte tegninger til nytt lager i starten av desember.

Bestillingen besto av nye reoler med 1791 palleplasser og to mesaniner på henholdsvis 508 og 44 kvadratmeter. Kontrakten ble signert uka før jul. Mesaninen kom med båt 27. februar, mens reolene kom kort tid etter.

«Dette er et kroneksempel på et vellykket prosjekt, der alle involverte har gitt absolutt alt for å få det i havn til riktig tid», sier Børge B. Hestdahl, prosjektleder i systemavdelingen hos Jungheinrich

Fra Belgia og Nederland til Svalbard

Fire måneder kan kanskje virke som rikelig med tid, men å frakte varer til Longyearbyen innebærer komplisert logistikk.

Reolene og mesaninene ble produsert i Belgia og Nederland. Fra Belgia til Tromsø tar det fem dager med lastebil. Frakten fra Nederland gikk først med lastebil til en havn i Nederland, hvor varene ble lastet over på båt og fraktet til en havn i Norge.

Derfra ble de lastet over til lastebil og kjørt til kaia i Tromsø. Båten fra Tromsø til Longyearbyen tar tre dager, og rekker du ikke den, må du vente i 10 dager på neste båt …

I mål med trygt og effektivt lager

Befrakter Knut-Magne Knudsen i Bring Cargo Tromsø gjorde en formidabel innsats for å få varene på båten akkurat tidsnok før den la fra kai.

Svenske RMS lagerinnredningar jobbet nærmest døgnet rundt for å demontere gammel og dårlig lagerinnredning og montere nye reoler og mesaniner innen tidsfristen 31. mars.

«Vi er glade for at vi valgte Jungheinrich som partner for reolprosjektet. Det har vært bra å samarbeide med en solid aktør som kjenner oss. Vi har ikke fått flere palleplasser, men lageret er endelig trygt, og lagerplassen er bedre utnyttet, mer oversiktlig og ryddigere», sier Anna-Karin Lind, leder for lager og logistikk hos Coop Svalbard SA i Longyearbyen på Svalbard.

Nøkkelord

Kontakter

Jungheinrich har svaret på logistikkspørsmålene du måtte ha når det gjelder interne transport- og lagersystemer. I Norge har vi tilbudt produkter og tjenester rundt trucker siden 1969. På områdene gaffeltrucker, automatiske trucker, reoler, service og vedlikehold er vi blant de største i Europa. Med mer enn 18 000 ansatte og 40 salgs- og serviceorganisasjoner over hele verden, er vi et ledende selskap for dagens og morgendagens behov.

I Norge er vi cirka 145 ansatte, med hovedkontor på Alnabru i Oslo. I tillegg har vi kontorer i Trondheim, Bergen og Sandnes. Vi sikrer at kundene våre har de mest kostnadseffektive produktene, systemene og tjenestene som finnes på markedet. Uavhengig av bransje eller størrelse på bedrift.

Følg pressemeldinger fra Jungheinrich

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Jungheinrich på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Jungheinrich

Jungheinrich starter produksjon i ny fabrikk i Chomutov, Tsjekkia16.6.2023 14:53:00 CEST | Pressemelding

Jungheinrich har startet produksjonen ved sin nye fabrikk i Chomutov, Tsjekkia. Etter en byggeperiode på rundt ti måneder rullet den første trucken, en elektrisk skyvemasttruck av typen ETV 216i, av produksjonsbåndet den 6. juni. Takket være det nye produksjonsstedet, som dekker et område på rundt 37 000 kvadratmeter, vil det bli skapt over 350 nye arbeidsplasser lokalt. Prosjektbudsjettet er på rundt 60 millioner euro.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye