Nok et rekordår for norske plommer
I de kommende ukene kan du virkelig fråtse i norske plommer. Høsteprognosen fra Grøntprodusentenes samarbeidsråd viser at vi får nærmere 2000 tonn med norske plommer i år, noe som er mer enn dobling av fjorårets sesong og på høyde med den gode fruktsesongen i 2021.

Fruktlagerinspektøren i Lofthus, Leif Øie, forteller at det er gode avlinger i alle distriktene.
– Det plukkes, pakkes og sendes ut til butikkene i rekordfart nå. Vestland, Vestfold og Telemark, samt Innlandet (Hedmark) og Viken (Buskerud) er de største plommefylkene. Opal, Mallard, Jubileum, Reevs og Viktoria er blant de største sortene, sier han.
Den norske plommesesongen er kort. Norske plommer egner seg ikke til lagring, så det er nå de må nytes. Norske plommer har hatt en god oppvekst og det kjenner du på smaken, sier Toril Gulbrandsen i Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG).
– I tillegg til at plommer er den beste snacksen, bidrar plommer til magiske smaksopplevelser i matlagingen, sier Gulbrandsen som er kokk og matfaglig rådgiver i OFG.
– Plommer fortjener en større plass på matfatet akkurat nå. Det er lett å imponere med plommeretter. Prøv bakte plommer som verdens enkleste dessert eller i en frisk salat. Sødmen og syren i plommene bringer salaten til nye høyder. Plommer hører selvfølgelig hjemme i kaker, paier og syltetøy, sier hun.
Fakta om plommer:
-
Plommer har et høyt fiberinnhold, noe som gjør godt for fordøyelsen og som holder deg mett lengre.
-
De inneholder også lite kalorier, med andre ord kan du bli mett på lite ved å nyte plommer som en sunn liten snack.
-
Plommer kommer opprinnelig fra Vest-Asia, men dyrkes i dag over hele verden.
Her er noen oppskrifter du må prøve:
Plommesalat med sesongens beste grønnsaker
Nøkkelord
Kontakter
Toril GulbrandsenInnholdsrådgiver og matfaglig rådgiver
Tel:957 32 919toril.gulbrandsen@frukt.noBilder






Lenker
Om oss
Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.
Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Bålforbud i påsken? Dette kan du lage på tur uten å bryte reglene15.4.2025 07:30:00 CEST | Pressemelding
Hyttekos og uteliv hører påsken til for mange, men i år faller påsken så sent at det ikke er lov å tenne bål hvor som helst. Husk at det fra 15. april er generelt bålforbud i hele landet, men det betyr ikke at du må droppe turmat og gode smaker i friluft- tvert imot, oppfordrer matfaglig rådgiver Torjus Bredvold Lunder fra Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG).
Kritisk til priskrig på påskegodt: – Vent med egget!11.4.2025 11:41:15 CEST | Pressemelding
Priskrig på smågodt og påskesnop i kiloesker – det er et tydelig tegn at påsken nærmer seg. Men hvor mye kos er egentlig passe? Ernæringsrådgiver Iselin Bogstrand Sagen fra Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) mener vi kan nyte påskegodt – uten at det tar helt av.
Nesten halvparten av oss tar feil om frosne grønnsaker8.4.2025 11:14:45 CEST | Pressemelding
Det er en myte at frosne grønnsaker er mindre næringsrike enn ferske. Salget har også gått ned de siste årene. Det er synd, mener ernæringsrådgiver i Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG), for frosne grønnsaker kan være både praktisk og økonomisk for mange. Dessuten er det norsk sesong i frysedisken året rundt.
Årets Grønne Kokk 2025 er kåret19.3.2025 15:51:01 CET | Pressemelding
Den prestisjefylte kokkekonkurransen Årets Grønne Kokk 2025 ble avholdt 19. mars på UMAMI Arena i NOVA Spektrum, Lillestrøm. Etter timer med intens kokkelering og kreativ matlaging gikk lag 4 med Aleksander Næss Strand (fra Arakataka) og Felix Dalen ( fra Vaaghals) seirende ut av konkurransen, til stor jubel fra publikum.
Circle K kåret til vinner av historiens første NM i frukt og grønt for energistasjoner19.3.2025 14:41:58 CET | Pressemelding
Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) har for første gang arrangert NM i frukt og grønt energistasjon (bensinstasjon), en landsdekkende konkurranse med mål om å fremme et grønnere utvalg for folk på farten.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom