Ticket Feriereiser

Slik reiste vi i sommer – ustabilt vær førte til kraftig salgsøkning

Del

Sommeren 2023 har vært preget av ustabilt vær i Norge. Det har ført til at mange har søkt til utlandet, og reisebyrået Ticket har hatt en imponerende økning sammenlignet med året før. Ifølge Tickets bookingstatistikk har nordmenns lengsel etter sol og bad resultert i at salget av sommerreiser har økt med 43 prosent.

I år, som i fjor, så er det Spania som topper listene over de mest populære sommerreisemål, og det er Mallorca og Alicante som fortsetter å trone på toppen. De gode temperaturene og det solrike klimaet som disse stedene tilbyr, gjør dem perfekte for dem som ønsket å unnslippe det norske sommerværet.

 • I år bød ikke den norske sommeren på mye for dem som hadde ferie i juli og august, og dette har nok helt klart påvirket økningen i bestillinger av solreiser som vi har sett, sier Ellen Wolff Andresen, Markeds- og Administrasjonssjef i Ticket.

Som følge av det ustabile været her hjemme, valgte mange å ta saken i egne hender og rømme til solfylte reisemål. Ifølge Tickets bookingstatistikk fikk reisene et betydelig løft i sommermånedene. I juli var salget 31 prosent høyere enn på samme tid i fjor og det ble også bestilt 25 prosent flere reiser enn i mai i år, noe som tyder på økt etterspørsel etter restplasser til solen. Dette viser et sterkt ønske om ønsket om å rømme fra den regnfulle sommeren til en ferie med garantert sol og varme.

Alicante, Mallorca og Split er årets mest populære sommerdestinasjoner. Mallorca frister med sine sandstrender og natteliv, Alicante byr på avslapning og historisk sjarm, mens Split med sin blanding av kultur og modernitet fortsatt tiltrekker seg mange ferierende. Den økte interessen for disse reisemålene er også et signal om hvordan reisevanene endres over tid. Tidligere dro nordmenn til byer som Barcelona for shopping, kultur og gastronomi. Men for mange er nå det mest attraktive været og muligheten til å slappe av på en solseng med utsikt over havet.

 • Jeg tror mange forventet en varm sommer, som vi leste mye om i nyhetene, men når den likevel ikke kom så valgte folk i stedet å dra sørover for å sikre seg sol i sommer, sier Ellen Wolff Andresen.

Dette fenomenet viser endringen i hva som utgjør en drømmeferie for mange. Mens opplevelser og kulturelle aktiviteter fortsatt er viktige, har det solrike klimaet og avslapningen på stranden fått høyere prioritert. Kanskje tyder dette på en større trend i våre internasjonale reisevaner, der vi søker enklere og mer bekvemme reisemål.

Hit reiste vi i sommer:

 1. Alicante (1)
 2. Mallorca (2)
 3. Split (Ny)
 4. Bangkok (4)
 5. Kreta (6)
 6. London (3)
 7. Malaga (7)
 8. Nice (8)
 9. Barcelona (Ny)
 10. Antalya (5)
  Kilde: Tickets bookingsstatistikk, reiser med avreise i sommermånedene, sammenliknet med samme periode i 2022. Tall i parentes er plasseringen i 2022.

Nøkkelord

Kontakter

Om Ticket

Ticket er Nordens største feriereisebyråkjede med salg via butikk, på telefon og online. Ticket selger reiser fra samtlige ledende charterselskap, reisearrangører, cruiserederier, flyselskap, hotell og leiebilselskap. Ticket har 68 butikker i Norge og Sverige og online salg i 10 land under varemerkene Ticket, AirnGo og Charter. Ticket Feriereiser eies av investeringsselskapet Braganza.  

Følg pressemeldinger fra Ticket Feriereiser

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Ticket Feriereiser på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Ticket Feriereiser

Europas vakreste turstier1.8.2023 09:30:00 CEST | Pressemelding

Europa er en skattekiste av naturlig skjønnhet og tiltrekker seg turgåere fra hele verden. Med sine dramatiske fjell, pittoreske kystlinjer og varierte landskap, tilbyr kontinentet noen av de mest imponerende turstiene. Utforsk disse vakre reisemålene til fots og opplev naturens prakt på nært hold. Reisebyrået Ticket har laget en liste over våre favoritter blant Europas flotte turstier, som gir deg sjansen til å bli inspirert til å finne din neste vandringsreise.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom