Fretex

Flytter inn i Fæbrikstad med fire konsepter

Del

Nordens gøyeste og grønneste klesfestival går snart av stabelen.

Herr Fretex er klar for Fæbrikstad
Herr Fretex er klar for Fæbrikstad Anders Lindholm

-Fretex har i flere måneder spart opp plagg innenfor de mest populære redesignkategoriene, sier Hilde Kjønstad, leder for Fretexbutikkene.

I Fæbrikstad skal hun delta i panelsamtale med temaet: Hvordan løse klesindustriens problemer?  Der stiller også næringsminister Jan Christian Vestre, Fremtiden i våre hender og Voice. I tillegg til debatter om alvorlige temaer legges det opp til en fest i gjenbruk.

De fire Fretex-konseptene til Fæbrikstad er:

Herr Fretex
Med brukte dresser og kontorskjorter, plagg som ofte er laget i naturmaterialer som ull (blazere, bukser, vester) eller bomull (skjorter) blir det «Herr Fretex-bonanza».  Hverdagsplaggene som kan styles med dressene for en mer hverdagslook, er også med på lasset.

Gjør hverdagen til fest
Brukte brudekjoler og selskapskjoler er klare for å bli splittet og brukt som korsett. De kan også bli til voluminøse skjørt stylet med jeans eller en enkel t-skjorte for et annet uttrykk.

Gardinene trekkes fra
Interiørtekstiler som gardiner, duker og sengetøy egner seg godt til å sy opp nye plagg. De kan for eksempel bli til festdrakt, som jo ofte består av ulike gjenbrukstekstiler.

Flekk og nupp
Fretex redder hver dag gode plagg som har fått seg noen flekker og nupper. Brukte plagg kan ha mangler, men de fortjener like fullt nye muligheter med vask og stell. Fretex skal derfor ha en stand sammen med Fæbrik På Stell og Fikse, slik at publikum kan forsøke å redde noen plaggene.

Fakta om Fæbrikstad:

  • 2. og 3. september i Vikingskipet
  • Arrangeres av Fæbrik
  • Grønn klesfestival med kurs, workshops, salgsboder, inspirasjonsforedrag, panelsamtaler, overraskelser, verdensrekorder mm.

Nøkkelord

Kontakter

Lenker

Om Fretex

Fretex er Norges største arbeidsinkluderingsbedrift og bruktkjede.

Fretex er en del av Frelsesarmeen og ble etablert som et industrihjem i Kristiania i 1905 under navnet Elevator. Siden da har Fretex jobbet for å gi mennesker og ting nye muligheter.

Formålet til Fretex er å bidra til at mennesker får og beholde arbeid, og til et bedre miljø, gjennom blant annet gjenbruk.

Kjerneverdiene i Fretex er kjærlighet, åpenhet, lønnsomhet og engasjement.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye