Frivillighet Norge

Hvem er Norgesmester i frivillig innsats?

Del

Igjen gjør over 60% av Norges befolkning frivillig innsats, men hvem fortjener hedersprisen? Frivillighet Norge skal dele ut den nasjonale Frivillighetsprisen og 50.000 kroner til noen som har utmerket seg innenfor frivilligheten. Nå kan du nominere en du setter pris på og fristen er 10. september.

Frivillighetens flotte hverdagshelter skal løftes frem - hvem fortjener hedersprisen?
Frivillighetens flotte hverdagshelter skal løftes frem - hvem fortjener hedersprisen? Hedvig Kolboholen / Frivillighet Norge

Frivilligheten er tilbake!  

Sommeren er på hell, og hverdagslivet har begynt igjen for de fleste av oss. For mange betyr det også at man starter opp igjen i frivilligheten - Det er svært gledelig at ferske tall viser at trenden med dalende deltagelse i frivilligheten har snudd. Vi er nå er oppe på nivå med hva den var før pandemien, forteller generalsekretær i Frivillighet Norge, Stian Slotterøy Johnsen 

Svært mange nordmenn bidrar nemlig med frivillig innsats. Hele 60 % oppgir at de har gjort frivillig arbeid i løpet av det siste året. Noen gjør likevel en større innsats enn andre, og de ønsker Frivillighet Norge å løfte fram med den nasjonale Frivillighetsprisen. 

– Frivillighet Norge vil gi frivilligheten et ansikt når vi hvert år deler ut den nasjonale Frivillighetsprisen. Det er ekstra stas å få løfte fram noen av frivillighetens flotte hverdagshelter som skaper aktiviteter og fellesskap over hele landet, uten å spørre om anerkjennelse eller belønning. Uten dem stopper Norge, sier Slotterøy Johnsen. 

Høyest tillitt over tid 

For sjette året på rad skårer også frivillige og ideelle organisasjoner høyest i Arendalsukas tillitsundersøkelse. Hele 87 prosent av de spurte gir en høy karakter til de ideelle organisasjonene. 

– Tilliten er høy fordi organisasjonene består av folk flest, fanger opp folks ulike ønsker og behov og evner å reagere raskt på disse. Det være seg i beredskapsarbeid, for å skape fritidstilbud for barn og unge, for lokaldemokratiet og nærmiljøet eller for å hjelpe til i lokale og globale kriser, avslutter Slotterøy Johnsen 

Vil vise frivillighetens verdi 

Frivillighetsprisen deles ut til en initiativrik person, lokal forening eller gruppe som har gjort en bemerkelsesverdig innsats for samfunnet rundt seg, og velges blant nominasjoner fra befolkningen. Vinneren mottar 50.000 kr fra Norsk Tipping til et ideelt formål. 

Send inn ditt forslag nå – fristen er 10. september 

Nominer din kandidat til Frivillighetsprisen på www.frivillighetensdag.no 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Frivillighetens flotte hverdagshelter skal løftes frem - hvem fortjener hedersprisen?
Frivillighetens flotte hverdagshelter skal løftes frem - hvem fortjener hedersprisen?
Last ned bilde
Frivillighetens flotte hverdagshelter skal løftes frem - hvem fortjener hedersprisen?
Frivillighetens flotte hverdagshelter skal løftes frem - hvem fortjener hedersprisen?
Last ned bilde

Lenker

Om Frivillighet Norge

Frivillighet Norge er et samarbeidsforum for frivillige organisasjoner i Norge. Vi arbeider for en helhetlig frivillighetspolitikk for å sikre vekst og utvikling i frivilligheten, som er en hjørnestein i norsk kultur og samfunnsliv. Frivilligheten er mangfoldig og politikken må derfor ha et spekter av ulike grep for å gi alle deler av frivillig sektor bedre rammevilkår.

Frivillighet Norge ble stiftet i 2005 og har i dag mer enn 370 organisasjoner som medlemmer som til sammen representerer over 50 000 lag og foreninger over hele landet. Drøyt 10 prosent av medlemmene er minoritetsorganisasjoner.

Følg pressemeldinger fra Frivillighet Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Frivillighet Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Frivillighet Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye