WWF Verdens naturfond

27 millioner kroner til WWF

Del

Nordmenns loddkjøp i Postkodelotteriet så langt i år bidro med over 27 millioner kroner til WWFs arbeid for å bremse klimaendringene og bevare natur.

Generalsekretær i WWF Verdens naturfond Karoline Andaur mottok nylig en sjekk på over 27 millioner kroner av Postkodelotteriets Jorun Stiansen og Tom Stiansen. Foto: Postkodelotteriet / Yina Chan.
Generalsekretær i WWF Verdens naturfond Karoline Andaur mottok nylig en sjekk på over 27 millioner kroner av Postkodelotteriets Jorun Stiansen og Tom Stiansen. Foto: Postkodelotteriet / Yina Chan.

Postkodelotteriet er et veldedighetslotteri som støtter hundrevis av veldedige organisasjoner over hele verden. I Norge er det WWF Verdens naturfond og SOS-barnebyer som mottar penger fra lotteriet. 

– Støtten fra Postkodelotteriet betyr utrolig mye for oss, sier Karoline Andaur, generalsekretær i WWF som får en sjekk fra Postkodelotteriet to ganger i året. Utbetalingen for første halvår i 2023 er på hele 27 168 849 kroner.  

– Det er vanvittig mye penger, og de kommer godt med i arbeidet vårt for en renere, tryggere og grønnere fremtid for alle, sier Andaur.   

Dette går pengene til 

WWF jobber for å bremse klimaendringene og stanse tapet av natur, og støtten fra Postkodelotteriet går til flere viktige prosjekter, både i Norge og i utlandet.  

– Blant annet brukes midlene til vårt arbeid med få på plass en global og rettslig bindende plastavtale slik at vi kan stanse plastforsøpling som har blitt et av vår tids raskest voksende miljøproblemer. I tillegg går pengene til arbeidet med å ta vare på den unike og sårbare naturen i Arktis, sier Andaur.  

Støtten fra Postkodelotteriet er ikke øremerket, noe som betyr at WWF kan til enhver tid bruke pengene der de trengs mest. 

Takknemlig for støtten 

Sjekken på 27 millioner kroner er den tiende i rekken. I fjor mottok WWF og SOS-barnebyer til sammen 100 millioner kroner. Siden oppstarten har de to organisasjonene fått over 300 millioner kroner.  

– Mens utslipp av klimagasser øker, rammer katastrofale klimaendringer stadig flere. I tillegg mister vi natur i et alarmerende tempo, og én million arter står i fare for utryddelse. Vi har store oppgaver fremfor oss, sier Andaur og legger til: – Vi ønsker å takke Postkodelotteriet og alle som kjøper lodd. Vi er veldig takknemlige for den rause støtten, og for at vi får muligheten til å gjøre enda mer for å ta vare på vårt felles hjem, planeten.

Nøkkelord

Kontakter

Om oss

WWF er en av verdens største miljøorganisasjoner. Vi jobber for å bremse klimaendringene, stanse dagens naturødeleggelser og skape en framtid der mennesker lever i harmoni med naturen. WWF har eksperter som jobber i mer enn hundre land for å beskytte naturen og ressursene som vi alle er så glad i og avhengig av.

Følg pressemeldinger fra WWF Verdens naturfond

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra WWF Verdens naturfond på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra WWF Verdens naturfond

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom