Forskningstorget på Aqua Nor 2023
Statssekretær Kristina Sigurdsdottir Hansen vil stå for den offisielle åpningen av Forskningstorget i hall H, som i tillegg til FoU-aktørene inkluderer Fiskeridirektoratet og Sjømat Norge. Åpningen finner sted tirsdag 22. august kl 1500.

Forskning er viktig for å drive frem innovasjon, bærekraft og forbedret praksis i akvakulturnæringen. På Forskningstorget under Aqua Nor 2023 i Trondheim 22.-24. august vil en rekke FoU-aktører dele nye resultater og løfte aktuelle problemstillinger innen havbruk.
Årets forskningstorg er et samarbeid mellom Nofima, SINTEF Ocean, NORCE, NTNU, UiT Norges arktiske universitet, Universitetet i Bergen, Havforskningsinstituttet, Veterinærinstituttet, NMBU, NINA, Akvaplan-niva/NIVA, Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfinansiering (FHF), Innovasjon Norge og Norges forskningsråd.
Forskerne deler siste nytt fra forskningen i følgende miniseminarer;
- Bærekraftsutfordringer (tirsdag kl 1530)
- Biologiske nyvinninger (onsdag kl 1100)
- Fiskehelse & fiskevelferd (onsdag kl 1300)
- Nye muligheter fra havet (onsdag kl 1500)
- Sameksistens (torsdag kl 1100)
Utfyllende program finnes på Aqua Nors nettsider: https://aquanor.no/messen/program/, under «øvrig program».
Forskningstorget fungerer som en møteplass for diskusjoner om forskning og innovasjon, både i forbindelse med miniseminarene, og i mindre, mer uformelle møter på torget eller hos de enkelte utstillerne.
- Alle som er interessert i forskning og innovasjon, inkludert universitetsutdanning innenfor akvakultur, skal vite at Forskningstorget er stedet å oppsøke disse dagene i august. Det gjelder enten du har spørsmål om status for forskningen, ønsker informasjon om utdanningsmuligheter, har konkrete prosjektideer eller ønsker tips om samarbeid, finansieringsmuligheter og råd om å skrive prosjektsøknader, sier Elin Vikane, som er rådgiver i Norges forskningsråd og prosjektleder for arrangementet.
Kom og besøk oss på Forskningstorget!
Nøkkelord
Kontakter
Elin VikaneRådgiverNorges forskningsråd
Tel:94525370eli@forskningsradet.noStine Falk-PetersenKommunikasjonsrådgiverFHF - Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfinansiering
Tel:97756122stine.falk.petersen@fhf.noKatrine JaklinSeniorrådgiver kommunikasjon
Tel:+4798255309kjak@norceresearch.noOm oss
NORCE er et forskningsinstitutt med stor faglig bredde og sterke kunnskapsmiljøer. Vi leverer forskning og innovasjon innen energi, helse, klima, miljø, samfunn og teknologi. Våre løsninger svarer på sentrale samfunnsutfordringer og bidrar til verdiskaping lokalt, nasjonalt og globalt.
Følg pressemeldinger fra NORCE
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra NORCE på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra NORCE
Mikroplastsenteret NAMC mottar 11 millioner fra Agenda Vestlandet1.11.2023 11:30:10 CET | Pressemelding
Med denne tildelingen fra Stiftelsen Agenda Vestlandet viderefører det internasjonale forskningssenteret NAMC flerfaglig forskning for å begrense skadevirkningene av mikroplast. Forskningsresultater fra NAMC blir spilt inn på FNs forhandlingsmøter om en global plastavtale.
Klimaforskere mottar 12,5 millioner euro for å undersøke issmelting i Arktis26.10.2023 12:05:41 CEST | Pressemelding
Hvordan vil Arktis utvikle seg i et stadig varmere klima? Og hva vil et isfritt Arktis bety for miljøet og samfunnet?
Ullrigg fyller 40 år26.9.2023 07:47:47 CEST | Pressemelding
Gjennom 40 år har olje- og gassnæringen og forskningsmiljøer testet ny boreteknologi på Ullrigg. Torsdag 28. september inviterer vi til storslått feiring for å markere jubileet.
Fortsatt håp om å unngå kritisk vippepunkt for issmeltingen i Antarktis18.9.2023 10:00:52 CEST | Pressemelding
Det er ingen tegn per i dag til at et vippepunkt er passert, men det er risiko for at deler av innlandsisen kan kollapse i fremtiden, viser nye studier.
Ekstrem plastforurensning på øy i Vestland har endret naturen og dyrelivet – forskere foreslår ryddetiltak4.9.2023 11:07:08 CEST | Pressemelding
Omfattende plastforurensning over mange tiår har ikke bare ført til tydelige landskapsendringer. Mikroplast i ferskvann på øyen er blitt mat for insekter, og plasten har påvirket artsmangfold, jordsmonn og planters vekst.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom