NORCE

Forskningstorget på Aqua Nor 2023

Del

Statssekretær Kristina Sigurdsdottir Hansen vil stå for den offisielle åpningen av Forskningstorget i hall H, som i tillegg til FoU-aktørene inkluderer Fiskeridirektoratet og Sjømat Norge. Åpningen finner sted tirsdag 22. august kl 1500.

Forskning er viktig for å drive frem innovasjon, bærekraft og forbedret praksis i akvakulturnæringen. På Forskningstorget under Aqua Nor 2023 i Trondheim 22.-24. august vil en rekke FoU-aktører dele nye resultater og løfte aktuelle problemstillinger innen havbruk.

Årets forskningstorg er et samarbeid mellom Nofima, SINTEF Ocean, NORCE, NTNU, UiT Norges arktiske universitet, Universitetet i Bergen, Havforskningsinstituttet, Veterinærinstituttet, NMBU, NINA, Akvaplan-niva/NIVA, Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfinansiering (FHF), Innovasjon Norge og Norges forskningsråd.

Forskerne deler siste nytt fra forskningen i følgende miniseminarer;

  • Bærekraftsutfordringer (tirsdag kl 1530)
  • Biologiske nyvinninger (onsdag kl 1100)
  • Fiskehelse & fiskevelferd (onsdag kl 1300)
  • Nye muligheter fra havet (onsdag kl 1500)
  • Sameksistens (torsdag kl 1100)

Utfyllende program finnes på Aqua Nors nettsider: https://aquanor.no/messen/program/, under «øvrig program».

Forskningstorget fungerer som en møteplass for diskusjoner om forskning og innovasjon, både i forbindelse med miniseminarene, og i mindre, mer uformelle møter på torget eller hos de enkelte utstillerne. 

- Alle som er interessert i forskning og innovasjon, inkludert universitetsutdanning innenfor akvakultur, skal vite at Forskningstorget er stedet å oppsøke disse dagene i august. Det gjelder enten du har spørsmål om status for forskningen, ønsker informasjon om utdanningsmuligheter, har konkrete prosjektideer eller ønsker tips om samarbeid, finansieringsmuligheter og råd om å skrive prosjektsøknader, sier Elin Vikane, som er rådgiver i Norges forskningsråd og prosjektleder for arrangementet.

Kom og besøk oss på Forskningstorget!

Nøkkelord

Kontakter

Om oss

NORCE er et forskningsinstitutt med stor faglig bredde og sterke kunnskapsmiljøer. Vi leverer forskning og innovasjon innen energi, helse, klima, miljø, samfunn og teknologi. Våre løsninger svarer på sentrale samfunnsutfordringer og bidrar til verdiskaping lokalt, nasjonalt og globalt.

Følg pressemeldinger fra NORCE

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra NORCE på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra NORCE

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom