Vil stoppe spising av 30 millioner hunder

Del
I dag møtes kongressmenn, stortingspolitikere og japanske parlamentarikere for å diskutere dyrevelferd. På sikt håper organisasjonen World Dog Alliance på å se Norge løfte dyrerettigheter slik som Norge er kjent for å løfte menneskerettigheter globalt.
Sammen for dyrevelferd i Arendal: v.t.h: Grunnlegger av WDA Hiroshi Horiike, Rodney Davis (USA), Jeff Denham (USA), Yoshio Maki (Japan).
Sammen for dyrevelferd i Arendal: v.t.h: Grunnlegger av WDA Hiroshi Horiike, Rodney Davis (USA), Jeff Denham (USA), Yoshio Maki (Japan).

I Bystyresalen i Arendal rådhus og kulturhus vil to amerikanske kongressmenn, en japansk parlamentariker og en delegasjon fra Hong Kong møte vår egen stortingspolitiker Sverre Myrli (Ap). Lover som ivaretar dyrevelferd henger nemlig etter i store deler av verden, ikke minst for kjæledyr, som ofte ikke omfattes av regelverk – en problemstilling som er aktuell både i EU og i Norge med en ny varslet stortingsmelding.

Global utfordring

For å dele sine erfaringer, har Yoshio Maki tatt turen fra Japan. Han jobber som representant i Diet med å fremme dyrevelferdslovgivning. Fra Stortinget stiller Sverre Myrli (AP) i Næringskomiteen, som behandler den nye dyrevelferdsmeldingen.

Fra USA kommer de tidligere kongressmennene Jeff Denham og Rodney Davis, som eksempelvis har gjort spising av hund og katt ulovlig, en usedvanlig bestialsk praksis som involverer stor lidelse for dyrene.

Selv om asiatisk hundespising er uvanlig i vesten, så vil World Dog Alliance motivere norske politikere til å alliere seg med vennligsinnede nasjoner som USA og Frankrike, og slå ned på en stor illegal virksomhet, som regelrett piner kjæledyr til døde.


30 millioner hunder
– I Asia serveres 30 millioner hunder til middag hvert eneste år. Hele 70 % av dem er stjålne kjæledyr eller forgiftede gatehunder. Jeg forstår at det virker fjernt fra problemstillingene her i Norge, men Norge har en stolt tradisjon for å engasjere seg globalt i tema som fred og menneskerettigheter, og vi håper at Norge tør å heve stemmen og vise lederskap på internasjonal dyrevelferd også, sier Kike Yuen, prosjektleder i World Dog Alliance.

Yuen erkjenner at det er krevende å få gjennomslag for sin hjertesak blant mylderet av politiske temaer på Arendalsuka. Heldigvis er tanken om internasjonalt samarbeid om dyrevelferd i ferd med å modnes i mange land.

– Dyrevelferd er lett å lukke øynene for, og om vi ikke fortsetter å minne folk om lidelsene som skjer hver dag, kan det bli en politisk blindsone. Det er en av grunnene til at vi prioriterer å være til stede på arenaer som Arendalsuka, sier Yuen.

Mot universelle dyrerettigheter
World Dog Alliance har lenge arbeidet for en internasjonal avtale som sikrer hunder og andre kjæledyr, grunnleggende rettigheter. De fikknylig blant annet med seg 25 parlamentarikere og 4 ideelle organisasjoner i et brev til president Macron i Frankrike. Formålet er å be Frankrike støtte den internasjonale avtalen.

– Hvert eneste land som engasjerer seg er med på å skape ringvirkninger og legge press på land som henger langt etter. En samtale i Arendal skaper grobunn for en slik debatt i Norge, og vil bidra til å få bukt med tortur av hunder på andre siden av kloden.

Arrangementet på Arendalsuka finner sted 16. august kl.12:45 i Bystyresalen. Grunnleggeren av World Dog Alliance,Hiroshi Horiike, byr på en utstilling av hans egen politiske kunst i forkant av debatten.

Bilder

Sammen for dyrevelferd i Arendal: v.t.h: Grunnlegger av WDA Hiroshi Horiike, Rodney Davis (USA), Jeff Denham (USA), Yoshio Maki (Japan).
Sammen for dyrevelferd i Arendal: v.t.h: Grunnlegger av WDA Hiroshi Horiike, Rodney Davis (USA), Jeff Denham (USA), Yoshio Maki (Japan).
Last ned bilde

Om World Dog Alliance

World Dog Alliance
30/F, King Palace Plaza, 55 King Yip Street, Kwun Tong, Kowloon
Hong Kong

https://www.worlddogalliance.org/

The World Dog Alliance er en internasjonal dyrevernorganisasjon og veldedighetsorganisasjon i USA, Frankrike, Japan og Hong Kong.

Hovedmålet er å skape endringer i samfunnet ved å verne hunder og katter. Organisasjonen har arrangert «926 Dog Lovers’ Day» hvert år siden 2015, og etablerte «The Golden Dog Award» i 2016 for å hedre dedikerte og engasjerte dyreaktivister.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye