Eika Gruppen

Solid vekst i bestandspremie, men økte skader trekker ned

Del
Eika Forsikring fikk et resultat før skatt på 79 mill. kroner (192) i årets 2. kvartal. For første halvår oppnådde selskapet et resultat før skatt på 104 mill. kroner (253).
Økningen i skadeutbetalinger skyldes blant annet svært varierende værforhold
Økningen i skadeutbetalinger skyldes blant annet svært varierende værforhold

Selskapet leverer en Combined Ratio (CR) i kvartalet på 93,6% (73,7%). For første halvår CR på 98,2% mot 81,8% i 2022. Selskapet oppnådde en annualisert egenkapitalavkastning i kvartalet på 20,1 (44,4) og 14,1 (30,1) hittil i år.

Resultat før skatt på 79 millioner for kvartalet isolert, mot 192 millioner i 2.kvartal 2022. Hittil i år er resultatet før skatt på 104 millioner (253). Av dette utgjør avviklingsresultatet et tap på -3 millioner. Resultatet er 149 millioner svakere enn første halvår 2022, og er preget av et høyt antall frekvensskader og storskader sammenlignet fjoråret. Et uvanlig høyt innslag av både store skader og frekvensskader sammenlignet med tidligere år bidrar til et svakt resultat både for 2. kvartal isolert og for første halvår. Økningen i skadeutbetalinger skyldes blant annet svært varierende værforhold med en betydelig økning av vann- og frostskader samtidig som det har vært krevende kjøreforhold som har gitt en økning i skader på bil. Utover dette har selskapet også et tap til Naturskadepoolen på om lag 28 millioner som følge av en natur-skadehendelse i Halden.

Netto finansinntekter er 68 millioner i første halvår. Det er 113 millioner bedre enn for første halvår 2022. Finansinntektene gir en annualisert porteføljeavkastning på 3,6 prosent (-2,4).

Selskapets totale bestandspremie var ved utgangen av kvartalet på 3 889 millioner kroner. Det er en økning på 277 millioner, tilsvarende 7,7 prosent hittil i år.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Økningen i skadeutbetalinger skyldes blant annet svært varierende værforhold
Økningen i skadeutbetalinger skyldes blant annet svært varierende værforhold
Last ned bilde
Hovedtall for Eika Forsikring 2. kvartal 2023
Hovedtall for Eika Forsikring 2. kvartal 2023
Last ned bilde

Lenker

Om Eika Gruppen

Eika Gruppen
Eika Gruppen
Parkveien 61
0254 Oslo

22 87 81 00http://www.eika.no

Om Eika

Eika Forsikring leverer skade- og personforsikring til kunder innen privat-, landbruks- og næringslivsmarkedet. Salg av selskapets produkter skjer hovedsakelig gjennom banker, men er også tilgjengelige via digitale kanaler. Eika Forsikring er datterselskap i Eika Gruppen og har sitt hovedkontor på Hamar.

Eika Alliansen består av selvstendige lokalbanker, Eika Gruppen og Eika Boligkreditt. Bankene er spredt over store deler av landet og bidrar til økonomisk vekst og trygghet for privatkunder og næringsliv i sine markedsområder. Samarbeidet i alliansen sørger for stordriftsfordeler for lokalbankene som nyter høy tilfredshet blant sine kunder. 

Eika Gruppen er eid av bankene. Eika Gruppens visjon er å styrke lokalbanken gjennom å sikre sterke, omsorgsfulle lokalbanker som kan være en drivkraft for vekst og utvikling for kunder og lokalsamfunn. Eika Gruppens kjernevirksomhet er å sikre lokalbankene moderne og effektiv bankdrift gjennom gode og kostnadseffektive produkt- og tjenesteleveranser, inkludert en komplett plattform for bank-infrastruktur. Les mer på eika.no

 

Følg pressemeldinger fra Eika Gruppen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Eika Gruppen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Eika Gruppen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye