Nasjonal kommunikasjonsmyndighet

Flere områder mangler internett- og mobildekning

Del

Ekstremværet «Hans» fører til mange utfordringer flere steder i Sør-Norge. Nå rammes også internett- og mobildekningen i enkelte områder.  

Nkom har hevet beredskapen, og samtidig bedt ekomaktørene om å si fra dersom de opplever små eller større hendelser som påvirker tilgang til internett og mobiltelefoni.

— Nkom får rapporter om at det er flere områder som har mangelfull eller helt bortfall av internett- og mobiltilgang. Vi har stor forståelse for at det er vanskelig for mange i den krevende situasjonen flere befinner seg i de flom- og rasrammede områdene. Både Telenor, Telia og Ice er i beredskap og jobber for å rette feilene, men det er blant annet utfordrende å komme frem for å inspisere skadene og løse problemet, sier avdelingsdirektør for sikkerhet i Nkom, Elise Lindeberg.

Det jobbes nå med å se på ytterligere tiltak for å løse situasjonen der folk mangler dekning. Spesielt viktig er det at innbyggere har mulighet til å kontakte nødetatene.

— Husk at du kan ringe nødetatene også om du mangler mobildekning fra ditt mobilselskap. Dette forutsetter likevel at det finnes mobildekning fra minst et mobilselskap der du befinner deg, sier Lindeberg.

Se oversikt over hvilke områder som nå rapporterer om utfall 

Nøkkelord

Kontakter

Elise LindebergAvdelingssdirektør for sikkerhet i NkomNasjonal kommunikasjonsmyndighet sikkerhetsavdelingen

Tel:90190947ekl@nkom.no

Rita Lund ThuneFungerende avdelingsdirektør for Kommunikasjon og samfunnsansvarNasjonal Kommunikasjonsmyndighet

Tel:+47 922 06 466rlt@nkom.no

Bilder

Lenker

Følg pressemeldinger fra Nasjonal kommunikasjonsmyndighet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Nasjonal kommunikasjonsmyndighet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Nasjonal kommunikasjonsmyndighet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom