Tolletaten

Tolletaten har beslaglagt 385 kilo hasj

Del

Tollbeslaget er av de største hasjbeslagene gjort noensinne i Norge.

Med hjelp av skanner og tjenestehund avdekket tollere på Svinesund 385 kilo hasj om kvelden søndag 16. april. Narkotikapartiet var skjult i en last med grønnsaker. 

Områdeleder Asle Farberg bekrefter at tollbeslaget er av de største hasjbeslagene noensinne i Norge. Han berømmer tollerne for godt utført tollerarbeid blant annet ved å ta ut riktig transport til utvidet tollkontroll.

Tollerhund markerte

Narkotikaen ble avdekket da tollere ved Svinesund tollstasjon tok ut et vogntog til skanning. Skanneroperatøren oppdaget uregelmessigheter i lasten. Tolletatens erfarne flerbrukshund Mike, som er trent til å finne både narkotika og sigaretter, markerte på samme sted som avviket i lasten framsto for skanneroperatøen. Tollerne oppdaget flere pakker blant grønnsakene etter at emballasjen var fjernet. 

-Tolletaten er godt kjent med at betydelige mengder narkotika blir forsøkt smuglet blant lovlige varer. Nok en gang viste kombinasjonen tollskanner og søkshund seg som effektive og verdifulle instrumenter for å hindre at store narkotikapartier når norske brukere, påpeker områdeleder Asle Farberg.

Farberg leder Tolletatens område Øst, som blant annet omfatter de tre største landevegs grenseovergangene mot Sverige – Svinesund (E-6), Ørje (E-18) og Magnormoen (riksveg 2). 

Gateverdi på 40 millioner kroner

Når Tolletaten i Norge avdekker narkotika, blir politiet rutinemessig varslet. Politiet overtar da tollbeslaget og den videre etterforskingen av smuglingsforsøket. 

-Tollbeslaget utgjør 400 000 brukerdoser og har en gateverdi på 40 millioner kroner, opplyser områdeleder Asle Farberg. 

Til info: Bilder av beslaget er ikke tilgjengelig.

Kontakter

Om oss

Tolletaten er ein etat under Finansdepartementet. Vi er organisert i seks divisjonar. Det var 1529 tilsette i etaten per 31. desember 2019. Øystein Børmer er tolldirektør.

Følg pressemeldinger fra Tolletaten

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Tolletaten på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Tolletaten

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom