Norsk Folkehjelp

Norsk Folkehjelp; Klare til å bistå under ekstremværet «Hans»

Del

Hundrevis av frivillige over store deler av Sør-Norge står klare til innsats i forbindelse med ekstremværet Hans. - Frivillige redningsgrupper har mobilisert over store deler av Sør-Norge, og står klare til innsats hvis det skulle være behov, sier nasjonal beredskapsleder i Norsk Folkehjelp Eileen Suzann Tennebø Bové.

 Det er særlig forhøyet beredskap i politidistriktene Oslo, Øst, Innlandet, Trøndelag, Møre og Romsdal.  

- De frivillige redningsgruppene kan bistå med kunnskap og utstyr for å støtte de offentlige ressursene.

De er forberedt på varierte oppgaver, som å bistå med evakueringer, innsats med bereskapsambulanser, tilsyn og ivaretakelse av evakuerte, i tillegg til droner for søk og oversiktsbilder, sier Bové.

- Akkurat nå står flere hundre frivillige klare til å rykke ut på kort varsel hvis alarmen går. Mange steder i landet er frivilligheten avgjørende for en god lokal beredskap i slike situasjoner, sier Bové.

For litt over en uke siden rykket frivillige redningsmannskaper ut for å bistå etter jordraset i Vistdalen i Møre og Romsdal. De bidro med opprettelse og drift av et senter for de som ble evakuert som følge av hendelsen.

- Ekstremvær og naturkatastrofer er noe vi har erfaring med, og som vi dessverre er forberedt på at vil komme stadig oftere som følge av klimaendringene, sier Bové.

For mer informasjon, ta kontalt med nasjonal beredskapsleder Eileen Suzann Tennebø Bové på telefon: 90208454

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Nasjonal beredskapsleder Eileen Suzann Tennebø Bové
Nasjonal beredskapsleder Eileen Suzann Tennebø Bové
Last ned bilde

Om oss

Norsk Folkehjelp er fagbevegelsens humanitære solidaritetsorganisasjon. Vi er en medlemsorganisasjon, og våre strategiske områder er rettferdig fordeling av makt og ressurser og vern om liv og helse. Vi jobber innenfor hovedområdene internasjonalt utviklingssamarbeid, humanitær nedrustning, redningstjeneste og flyktning og integrering. Norsk Folkehjelp har 2200 ansatte i 40 land. 

Følg pressemeldinger fra Norsk Folkehjelp

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norsk Folkehjelp på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norsk Folkehjelp

Norsk Folkehjelp: Total katastrofe i Gaza14.11.2023 18:45:35 CET | Pressemelding

Det som har vært varslet lenge er nå en realitet i Gaza; de små gjenværende drivstoffreservene er helt tomme. Lastebiler blir stående på stedet hvil, og ingen distribusjon av nødhjelp finner sted. Det betyr at den allerede svært begrensede bistanden som har kommet inn i Gaza de siste ukene er totalt forhindret fra å nå frem til menneskene som så fortvilet behøver den. 2,3 millioner mennesker står helt uten tilgang til livsnødvendig bistand.

Norsk Folkehjelp har mistet kontakten med ansatte i Gaza28.10.2023 15:25:37 CEST | Pressemelding

Det er hjerteskjærende å vite at de har mistet muligheten til å støtte hverandre, vårt nettverk av partnere, deres familier og deres kjære som ikke er fysisk sammen med dem. De kan ikke ringe etter sykebil hvis de trenger medisinsk hjelp. De får ikke kommunisert med vår landdirektør som er i regionen for å støtte dem, eller få informasjon om hvor det bombes, eller hvor det eventuelt kan finnes noe hjelp, sier Gry Ballestad, leder for utvikling og humanitært samarbeid i Norsk Folkehjelp

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom