TENK Tech Camp Stavanger

Velkommen til TENK Tech Camp i Stavanger: JOBBER MED Å FÅ JENTENE HEKTA PÅ TENKNOLOGI: Norge alene vil trenge rundt 40 000 nye IT-fagfolk før 2030

Del
TENK Tech Camp Stavanger åpner opp for pressen til å beøske TENK Teknologi Camp torsdag 10.august 2023 fra kl.11.30 og fredag 11.august fra kl.10.00. Avtal med Line Steinnes, pressekontakt TENK Tech Camp Stavanger om at dere ønsker å komme. Mobil: 91700198

Teknologi er ikke bare morsomt og spennende det er også nøkkelen til fremtidige produkter og tjenester. Dessverre er det i dag for få jenter som viser en sterk interesse for teknologifag og dette er noe TENK organisasjonen forsøker å endre. Deltagelse på TENK Tech camp er gratis, og Stavangerregionen deltar for første gang. TENK Tech Camp kommer til Stavangerregionen 10. og 11. august.Vi ønsker at flere jenter velger teknologi som sin karriere og kan være med å bruke teknologi for å løse morgendagens utfordringer og forme fremtiden.

Nøkkelord

Kontakter

Line SteinnesPresseansvarligTENK Tech Camp Stavanger

Tel:91700198

Bilder

Lenker

Om TENK Tech Camp Stavanger

TENK Tech Camp Stavanger
Ringnes Tenk Tech Ormsundveien 31
0198 Oslo

https://tenknorge.com/tenk-tech-camp
TENK Tech Camp Stavanger
Ringnes Tenk Tech Ormsundveien 31
0198 Oslo

https://tenknorge.com/tenk-tech-camp

Om TENK organisasjonen

TENK Tech Camp er et frivillig initiativ; et gratis arrangement for jenter i alderen 13-18 år. Her får deltakerne høre foredrag, delta på workshops om teknologi og knytte nye vennskap.

TENK – Tech-Nettverket for kvinner etablerte campen for første gang i Oslo i 2017, med Isabell Ringnes i spissen. Den gang hadde campen ingen sponsorer, 30 frivillige og 130 påmeldte deltakere. Mye har skjedd på syv år. Etter at campen ble veletablert i Oslo, ble den lansert i Trondheim i 2021 og i Bergen i 2022. I fjor sommer hadde campen totalt 14 sponsorer, 150 frivillige og 300 påmeldte jenter. Nå er TENK Tech Camp klar for å innta Stavanger, som sin fjerde by.

Tanken var, og er fortsatt, at kvinnelige rollemodeller i IT-bransjen skal inspirere unge jenter til å velge teknologifag på skolen og som sin fremtidige karrierevei. Teamet i Stavanger deler TENKs visjon om å vekke IT-interessen hos ungdomsskolejenter. De har allerede booket Vitenfabrikken i Sandnes 10-11. august.

Flere politikere og andre synlige foredragsholdere har også deltatt på campen de siste årene, som Anette Trettebergstuen, Abid Raja og Mia Landsem.

Selv om det er mange voksne som vil bidra til en mangfoldig IT-bransje, og interessen fra sponsorer og frivillige øker, håper TENK at også flere ungdommer får øynene opp for tilbudet.

TENK tror at tiltak som campen er en forutsetning for at det blir en jevnere kjønnsbalanse i bransjen i fremtiden - et mangfold vi trenger for å utvikle digitale tjenester for hele befolkningen. Det å vise variasjonen i hva teknologi brukes til, og menneskene som jobber med den, vil forhåpentligvis inspirere ungdomsskolejenter til å tenke litt bredere når de skal velge fag og studieretninger.

Påmelding for alle byer ligger på https://tenknorge.com/tenk-tech-camp.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye