TENK Tech Camp Stavanger

JOBBER MED Å FÅ JENTENE HEKTA PÅ TENKNOLOGI: Norge alene vil trenge rundt 40 000 nye IT-fagfolk før 2030

Del
Teknologi er ikke bare morsomt og spennende det er også nøkkelen til fremtidige produkter og tjenester. Dessverre er det i dag for få jenter som viser en sterk interesse for teknologifag og dette er noe TENK organisasjonen forsøker å endre. Deltagelse på TENK Tech camp er gratis, og Stavangerregionen deltar for første gang. TENK Tech Camp kommer til Stavangerregionen 10. og 11. august.Vi ønsker at flere jenter velger teknologi som sin karriere og kan være med å bruke teknologi for å løse morgendagens utfordringer og forme fremtiden.
Fra venstre: Gry Evita Sivertsen, Camilla Dybendal, Åshild Hanne Larsen og Line Steinnes
Fra venstre: Gry Evita Sivertsen, Camilla Dybendal, Åshild Hanne Larsen og Line Steinnes

Målet med leiren er å inspirere og oppmuntre unge jenter til å velge karrierer innenfor teknologiområdet, et felt som tradisjonelt har vært dominert av menn. Foreldre kan gjerne oppfordre jentene sine til å registrere seg på denne to dagers gratis campen, som vil være en morsom og lærerik opplevelse. Deltakerne vil få muligheten til å bygge nye vennskap med likesinnede jenter og lære av noen av de mest innovative hodene i teknologibransjen. Ved å gi praktisk erfaring med de nyeste teknologiene, håper vi å inspirere den neste generasjonen av kvinnelige teknologer og bidra til å redusere kjønnsforskjellene i teknologibransjen.

TENK Tech Camp er basert på frivillig arbeid, der eksperter fra teknologibransjen donerer sin tid og ekspertise for å inspirere og utdanne unge jenter. Teamet i Stavanger består av: Camilla Dybendal fra Equinor (Prosjektleder), Åshild Hanne Larsen fra Equinor, Line Steinnes fra Equinor, Linnéa Bergstrøm fra Boost.ai, Gry Evita Sivertsen fra PWC og Laiz Batista Tellefsen fra PWC.

TENK Tech Camp er avhengig av sponsorer for å kunne tilby campen gratis til jentene. Stavanger teamet retter en stor takk til Stavanger Kommune og sine samarbeidspartnere: Cegal, Variant, Kantega, Capgemini, DND, Boitano, Bouvet, Equinor, Aker BP, Vår Energi, Subsea7, Offshore Norge, Shell og Oceaneering.

For å registrere deg, besøk TENK Tech Camp — TENK (tenknorge.com)

Nøkkelord

Kontakter

Camilla DybendalTENK

Prosjektleder TENK Stavanger (Jobber til vanlig som prosjektleder i Equinor)

Tel:+4797509207

Bilder

Fra venstre: Gry Evita Sivertsen, Camilla Dybendal, Åshild Hanne Larsen og Line Steinnes
Fra venstre: Gry Evita Sivertsen, Camilla Dybendal, Åshild Hanne Larsen og Line Steinnes
Last ned bilde

Lenker

Om TENK Tech Camp Stavanger

TENK Tech Camp Stavanger
Ringnes Tenk Tech Ormsundveien 31
0198 Oslo

https://tenknorge.com/tenk-tech-camp

Om TENK organisasjonen

TENK Tech Camp er et frivillig initiativ; et gratis arrangement for jenter i alderen 13-18 år. Her får deltakerne høre foredrag, delta på workshops om teknologi og knytte nye vennskap.

TENK – Tech-Nettverket for kvinner etablerte campen for første gang i Oslo i 2017, med Isabell Ringnes i spissen. Den gang hadde campen ingen sponsorer, 30 frivillige og 130 påmeldte deltakere. Mye har skjedd på syv år. Etter at campen ble veletablert i Oslo, ble den lansert i Trondheim i 2021 og i Bergen i 2022. I fjor sommer hadde campen totalt 14 sponsorer, 150 frivillige og 300 påmeldte jenter. Nå er TENK Tech Camp klar for å innta Stavanger, som sin fjerde by.

Tanken var, og er fortsatt, at kvinnelige rollemodeller i IT-bransjen skal inspirere unge jenter til å velge teknologifag på skolen og som sin fremtidige karrierevei. Teamet i Stavanger deler TENKs visjon om å vekke IT-interessen hos ungdomsskolejenter. De har allerede booket Vitenfabrikken i Sandnes 10-11. august.

Flere politikere og andre synlige foredragsholdere har også deltatt på campen de siste årene, som Anette Trettebergstuen, Abid Raja og Mia Landsem.

Selv om det er mange voksne som vil bidra til en mangfoldig IT-bransje, og interessen fra sponsorer og frivillige øker, håper TENK at også flere ungdommer får øynene opp for tilbudet.

TENK tror at tiltak som campen er en forutsetning for at det blir en jevnere kjønnsbalanse i bransjen i fremtiden - et mangfold vi trenger for å utvikle digitale tjenester for hele befolkningen. Det å vise variasjonen i hva teknologi brukes til, og menneskene som jobber med den, vil forhåpentligvis inspirere ungdomsskolejenter til å tenke litt bredere når de skal velge fag og studieretninger.

Påmelding for alle byer ligger på https://tenknorge.com/tenk-tech-camp.

 

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye