Høgskolen i Innlandet

Ønsker nye studenter velkommen til Innlandet

Del

Ved hovedopptaket i midten av juli ble det sendt ut 6.724 tilbud om studieplasser ved Høgskolen i Innlandet (HINN). Totalt står 6.161 personer på venteliste. Det er ledige studieplasser på 46 studietilbud.

Høgskolen i Innlandet ønsker alle nye studenter som har fått studieplass hos oss velkommen.
Høgskolen i Innlandet ønsker alle nye studenter som har fått studieplass hos oss velkommen. HINN

De to fakultetene på HINN med aller flest på venteliste er Fakultet for helse- og sosialvitenskap, og Handelshøgskolen Innlandet – fakultet for økonomi og samfunnsvitenskap.

Over 6.000 står på venteliste til studier bare på disse to fakultetene.

Høgskolen i Innlandet blir, som andre høyere utdanningsinstitusjoner i Norge, rammet av trenden med nedgang i søkere til lærer- og sykepleierutdanningene.

Populære studier

Studiene i barnevern, sosialt arbeid og vernepleie er det mange som ønsker å gå på.

– Det er gledelig at disse studiene på Lillehammer fortsatt er populære blant studentene. Her er det lange ventelister, forteller prorektor utdanning på Høgskolen i Innlandet, Stine Grønvold.

Handelshøgskolen, som holder til både på Rena og i Lillehammer, har mange studietilbud innenfor økonomi, organisasjon, krisehåndtering og ledelse.

Disse studiene er populære, og høgskolen merker spesielt godt en høy interesse for fleksible tilbud som passer studenter som også har andre forpliktelser å ta hensyn til i hverdagen.

– Høgskolen skal være en fremtidsrettet utdanningsinstitusjon som har studier tilpasset ulike målgrupper, og det er gledelig å se at de fleksible studietilbudene er populære, og sammen med våre campusbaserte studier gir det oss en god miks i studieporteføljen, sier Grønvold.

Også juss- og psykologistudiene på Lillehammer har ventelister.

På Fakultet for anvendt økologi, landbruksfag og bioteknologi har bioingeniørstudiene på Hamar godt med studenter, og det er kun noen få studier på dette fakultetet som legges ut med ledige studieplasser.

Følger trender nasjonalt

De siste årene har det vært mye oppmerksomhet om nedgangen i søkertall til spesielt lærer- og sykepleierutdanningene her til lands.

Høgskolen i Innlandet slipper heller ikke unna dette.

– Det er varierende hvor mange ledige studieplasser det er på de ulike studiene, men også i Innlandet merker vi de nasjonale trendene med stor nedgang på lærerutdanningene og sykepleiestudiene, sier prorektor utdanning, Stine Grønvold.

På disse studiene har høgskolen god kapasitet og kan ta imot flere søkere. De som takker ja til disse studiene vil få en god studietid i Innlandet, viser undersøkelser.

– Studentene på sykepleie- og lærerutdanningene er fornøyde med studiene sine, sier Grønvold.

Og hun fortsetter:

– Studentene på sykepleie- og lærerutdanningene fremhever spesielt det nære forholdet til lærerne og den tette oppfølgingen de får. Dette tror vi er suksessfaktorer for at studentene skal kunne yte sitt beste, og for å gi studentene en god studiehverdag.

Viktig med riktig bilde

Ifølge en undersøkelse gjort av Respons analyse tror fire av fem at lærerlønna er lavere enn den faktisk er.

– Det er viktig for oss at unge mennesker har mest mulig fakta og et mest mulig nyansert bilde av lærerutdanningene og læreryrket når de gjør sine utdanningsvalg, som forhold rundt lønn, arbeidsforhold, trivsel og arbeids- og karrieremuligheter innenfor og utenfor barnehage- og skolesektoren. Vi trenger drahjelp i dette viktige arbeidet, sier Grønvold.

Lærerutdanningene ved Høgskolen i Innlandet har hatt en langt mindre nedgang enn ellers i landet, men også her er det altså fortsatt plass til flere.

– Hvis jeg skal slå et slag for lærerutdanningene, vil jeg si at disse holder til midt i Hamar som ligger omkring en time fra Oslo. Toget til Oslo går minst en gang i timen nesten hele døgnet. Vi tilbyr hybler nært campus og kan tilby et godt småbyliv med gode, urbane kvaliteter, forteller Grønvold.

Elverum, som er hovedsete for sykepleieutdanningene, ligger en god halvtime fra Hamar igjen.

– Vi er stolte av studietilbudene våre og vi er en institusjon som er opptatt av utdanning med høy kvalitet og av gode studentmiljøer. Vi gleder oss til å ta imot nye og gamle studenter til studiestart i august, avslutter prorektor utdanning, Stine Grønvold.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Studenter på Høgskolen i Innlandet, studiested Rena
Studenter på Høgskolen i Innlandet, studiested Rena
Last ned bilde
Prorektor utdanning, Stine Grønvold
Prorektor utdanning, Stine Grønvold
Last ned bilde

Dokumenter

Følg pressemeldinger fra Høgskolen i Innlandet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Høgskolen i Innlandet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Høgskolen i Innlandet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye