Politihøgskolen

Dette er årets poenggrenser ved Politihøgskolen

Del

Spente søkere over hele landet har nå fått vite om de kom inn på studiet de ønsket seg. 72 prosent av dem som har fått plass ved Politihøgskolen fikk tilbud på sin førsteprioritet.

Poenggrensene øker

Bachelor - politiutdanning tilbys i Oslo, Stavern og Bodø, og i årets opptak økte poenggrensene ved alle tre studiesteder. I Oslo og Stavern økte poenggrensen med 1,7 poeng, mens den i Bodø gikk opp med 1,4 poeng.

- Høye poenggrenser er gjerne et uttrykk for at en utdanning er populær. Søkertallene ved søknadsfrist i år viste en økning på 12 prosent sammenlignet med i fjor, og dette kan være noe av forklaringen på økte poenggrenser, sier fungerende seksjonsleder Linn Hege Lauvset.

Se full oversikt over poenggrenser nederst i saken.

Nesten 3 av 4 har fått plass på sin førsteprioritet

Det var 3 735 personer som søkte opptak til politiutdanning i år. Etter å ha fått godkjent alle opptakskrav, bestått fysiske tester og blitt funnet egnet, satt Politihøgskolen igjen med 791 kvalifiserte søkere i konkurransen om 500 studieplasser.

Hos Samordna opptak kan søkere sette opp inntil 10 studieønsker i prioritert rekkefølge. Nesten 3 av 4 av dem som har fått tilbud om studieplass ved Politihøgskolen har fått det på sin førsteprioritet.

- Vi gratulerer alle som har fått tilbud om studieplass og gleder oss til å ønske dem velkommen som studenter ved ei lærerik og spennende utdanning i august, avslutter Lauvset.

Nøkkeltall fra hovedopptaket

  • 3 735 personer søkte politiutdanning i 2023
  • 1 636 søkere fullførte søknadsprosessen
  • 1 073 søkere deltok ved opptaksprøver
  • 791 søkere besto opptaksprøvene (fysiske tester og egnethetsvurdering) og dekket også øvrige opptakskrav
  • 539 søkere fikk tilbud om plass i hovedopptaket
  • 54,5 % av dem som fikk tilbud om studieplass i hovedopptaket er kvinner

Studiested

Studieplasser 2023

Poenggrense 2022

Poenggrense 2023

Endring fra fjoråret

Oslo

176

52,8

54,5

+1,7

Stavern

174

51,4

53,1

+1,7

Bodø

150

50,0

51,4

+1,4

Kontakter

Pressevakt

488 87 934
(Åpen hverdager kl. 09 - 15) - ikke SMS

presse@phs.no

Bilder

Om oss

Politihøgskolen er den sentrale utdanningsinstitusjonen for politi- og lensmannsetaten, med eit eige styre som øvste organ. Politihøgskolen har til oppgåve å gi grunnutdanning for teneste i politi- og lensmannsetaten og etter- og vidareutdanning til dei tilsette i etaten. Politihøgskolen driv forskings- og utviklingsarbeid og fagleg formidling innanfor fagområda sine. Politihøgskolen har fire studiestader: Oslo, Bodø, Kongsvinger og Stavern.

Følg pressemeldinger fra Politihøgskolen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Politihøgskolen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Politihøgskolen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye