Gratis webinar for unge tillitsvalgte om forebygging og håndtering: På tide å drite i hva folk har i glasset?

Del

Akan kompetansesenter opplever en økt interesse og nysgjerrighet fra unge tillitsvalgte og unge medarbeidere om det forebyggende arbeidet og håndtering av problematisk bruk av alkohol.

Derfor arrangerer Akan et gratis webinar for denne målgruppen i norsk arbeidsliv, den 23. august, kl. 09:00-09:45.

Stian Fjerdingen og Ida Eimind Børslien, rådgivere hos Akan kompetansesenter og verter for webinaret.
Stian Fjerdingen og Ida Eimind Børslien, rådgivere hos Akan kompetansesenter og verter for webinaret. Akan kompetansesenter

På dette webinaret får unge tillitsvalgte konkrete tips og råd til hvordan du kan bidra til at jobbrelaterte fester kan oppleves trygge og inkluderende, uten å ødelegge moroa med festen. 

Nesten halvparten av unge mellom 18 og 30 år sier de synes det er ubehagelig å takke nei til alkohol, og 1 av 3 har drukket alkohol for å slippe å forklare hvorfor de ikke drikker, ifølge en undersøkelse fra Blå Kors (2021).

- «Gjelder dette også på jobbfester?» spør Ida Eimind Børslien, som sammen med kollega Stian Fjerdingen er verter for webinaret.

- «Vi opplever et engasjement blant unge tillitsvalgte for å skape festkulturer som oppleves inkluderende og moro for alle. Derfor vil vi dele fra vår erfaring og kunnskap slik at deltagerne kan ta med seg dette tilbake til sine lokale forbund og arbeidsplasser», avslutter Børslien.

Praktisk info:

Påmelding til webinaret skjer ved å sende navn, e-post og forbund på E-post til akan@akan.no innen 21. August. Webinaret foregår på teams og lenke vil sendes ut dagen før webinaret. 

Nøkkelord

Kontakter

Følg pressemeldinger fra Akan

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Akan på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Akan

Er januar fortsatt hvit?26.1.2024 08:00:00 CET | Aktuelt

Hvit januar går som en farsott. I følge alkovettorganisasjonen Av-og-til vurderte hele 1 av 4 å frivillig unngå å drikke alkohol i løpet av januar. Fenomenet er mer populært enn noen gang. Mange av oss har gått inn i det nye året med troen på at 31 hvite dager gir friskere hud, mer energi, bedre søvn, du blir slankere, sover som en sten og konto’n fylles opp. En drømmestart på året der altså og et kjempeskritt i retning årets sommerkropp.

Ny rapport: Mer risikofylt alkoholbruk blant sysselsatte enn ikke-sysselsatte i Norge.24.1.2024 08:00:00 CET | Pressemelding

En ny rapport fra FHI, på oppdrag fra Akan kompetansesenter, viser at risikofylt alkoholbruk er mer utbredt blant sysselsatte enn ikke-sysselsatte. I tillegg viser rapporten at bruk av illegale rusmidler blant sysselsatte er nært forbundet med risikofylt alkoholbruk. -Dette er et viktig argument for at virksomheter bør ha en bevissthet til egen alkoholkultur i sosiale situasjoner og forebygger at deres ansatte blir en del av statistikken, sier Camilla Lynne Bakkeng, fag- og kommunikasjonsleder Akan kompetansesenter.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye