Glass og Fasadeforeningen

Tilbyr mesterutdanning i glassfaget

Del

Glass og Fasadeforeningen tilbyr mesterbrevutdanning gjennom Blimester.com. Undervisningen er nå forsterket ved at glassmester Kristoffer Hansen er veileder for studentene i glassfaget. – Vi tar nå imot søknader for kullet som starter opp i august, sier han.

Foto av Kristoffer Hansen og Per Henning Graff som representerer glassfaget og Kjell-Terje Nilsen, Atle Engholm og Annette Reynolds fra Blimester.com
Kristoffer Hansen og Per Henning Graff representerer glassfaget i Blimester.com. Sammen med Kjell-Terje Nilsen, Atle Engholm og Annette Reynolds, fra Blimester.com, har de gjort siste forberedelser for nytt opptak av studenter til mesterbrevutdanning. Glass og Fasadeforeningen Glass og Fasadeforeningen

Blimester.com inviterer til studiestart 26. august. Studiene går over tre semester og hvert av disse inneholder tre helgesamlinger og flere webinarer. Utdanningen skjer i stor grad gjennom oppgaveløsing og studentene får tilgang til digitale læremidler på egen læringsplattform. Hvert semester avsluttes med en eksamen som består av en prosjektoppgave og en muntlig høring.

Glassfaglig veileder er glassmester Kristoffer Hansen i fra Glassmester Oskar L. Hansen i Halden.  I 2017 var Kristoffer den første glassmesteren som tok utdannelsen gjennom Blimester.com, hvor til sammen 23 glassmestere har fått sin utdanning.

Mesterbrevutdanningen er for ledere, eller kommende ledere, i bransjen, og for de som er på vei til å starte egen virksomhet. Studentene må kunne sitt håndverksfag på forhånd og være forberedt på at den generelle undervisningen handler mye om regelverk, kontrakter og jus.

– Min rolle som glassfaglig veileder består i å være en ressurs for studentene underveis i undervisningen. Det vil si vise hvordan vårt fag, i en sammenheng med andre håndverksfag, skal møte, juridiske og riktige byggtekniske krav samtidig som kundens forventninger innfris, sier Kristoffer Hansen.

Glassfaglige veiledere Hansen utarbeider ellers undervisningsoppgaver for de kommende glassmesterne, veileder ved muntlig eksamen og lager eksamensoppgaver.

– I hovedsak skjer læringen gjennom oppgaveløsning, der man må jobbe grundig og ta riktige veivalg i den store jungel av regler og forskrifter. Det er viktig for meg å understreke at studentene lærer ting de både har glede og nytte av, sier Kristoffer Hansen.

Gode resultater

– Vårt opplegg er godt tilrettelagt for at studentene skal kunne kombinere utdanningen med fulltidsjobb. Eksamensresultatene dokumentere også dette. Av de studentene som avlegger eksamen så er det over 90 % som består.  Dagens avgangskull hos Blimester.com blir uteksaminert nå i juni 2023.  Disse startet studiet i januar 2022 og får nå vitnemål som de sender Mesterbrevnemda når de søker om Mesterbrev. Vi har stor pågang og regner med å få med 60 studenter til neste oppstart 26. august, sier Atle Engholm, daglig leder i Blimester.com.

Her kan du lese mer om utdanningen

Søknadsfristen er satt til 14. august.

Her kan du søke om opptak

Blimester.com

Blimester.com er en flerfaglig skole som ble etablert av 8 landsomfattende bransjeforeninger tilknyttet Byggenæringens Landsforening (BNL) i 2016. Glass og fasadeforeningen ble med i 2017. Etter avtale med Mesterbrevnemnda, tilbyr BLIMESTER mesterbrevutdanning til fremtidige håndverksmestere i alle byggfag over hele landet.

Blimester.com er en uavhengig, ideell non-profit utdanningsinstitusjon.

Bransjeforeningene som står bak er: Glass og Fasadeforeningen, Byggmesterforbundet, Norske Murmestres Landsforening, Takentreprenørenes Forening, Maler- og byggtapetsermestrenes Landsforbund, Norske Anleggsgartnere miljø- og landskapsentreprenører, Rørentreprenørene Norge, Ventilasjons- og Blikkenslagerbedriftenes Landsforbund og Norske Trevarer.

Kontakter

Bilder

Foto av Kristoffer Hansen og Per Henning Graff som representerer glassfaget og Kjell-Terje Nilsen, Atle Engholm og Annette Reynolds fra Blimester.com
Kristoffer Hansen og Per Henning Graff representerer glassfaget i Blimester.com. Sammen med Kjell-Terje Nilsen, Atle Engholm og Annette Reynolds, fra Blimester.com, har de gjort siste forberedelser for nytt opptak av studenter til mesterbrevutdanning.
Last ned bilde

Om oss

Glass og Fasadeforeningen (GF) er en interesseorganisasjon for bedrifter med virksomhet innenfor forvaltning, rådgivning, prosjektering, produksjon, bearbeiding, montering og handel/salg av glass- og tilhørende produkter.

Følg pressemeldinger fra Glass og Fasadeforeningen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Glass og Fasadeforeningen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Glass og Fasadeforeningen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye