Europeisk kåring: Oslo lufthavn blant topp tre i Europa

Del

ACI Best Airport Awards gikk av stabelen i Barcelona den 27. juni, og Oslo lufthavn fikk hedersbevisning som en av Europas tre beste flyplasser i kategorien 25-40 millioner passasjerer årlig.

Avinors konsernsjef Abraham Foss (t.h.) mottok prisen på vegne av Avinor. Til venstre Filip Cornelis fra Europakommisjonen. Foto: ACI Europe
Avinors konsernsjef Abraham Foss (t.h.) mottok prisen på vegne av Avinor. Til venstre Filip Cornelis fra Europakommisjonen. Foto: ACI Europe

– Dette er en stor ære. Airports Council International Europe (ACI Europe) er en organisasjon der nesten alle flyplassene er medlem og representerer slik sett hele luftfarten. At vi løftes opp på denne måten er veldig hyggelig, sier lufthavndirektør på Oslo lufthavn, Stine Ramstad Westby.

Utmerkelsen ble kunngjort med mange hundre tilstedeværende representanter fra hele verden i en felles tilstelning mellom ACI Europe og ACI World i Barcelona den 27. juni.

– ACI Europe løfter blant annet opp at Oslo lufthavn er en innovativ flyplass, Europas mest punktlige flyplass og har en aktiv bærekraftsagenda. Det er vi veldig fornøyde med, for dette er tre ting vi jobber hardt med hver eneste dag, sier Ramstad Westby.

De ansattes fortjeneste

Lufthavndirektøren trekker frem at det er takket være de ansatte i hele Avinor og alle ansatte på landets hovedflyplass, at Oslo lufthavn får denne typen heder og ære.

–  Det jobber over 13 000 mennesker på Oslo lufthavn. Det er takket være dem, og alle de ansatte om bord i flyene, at vi får denne typen anerkjennelse. Det ligger også mye hardt arbeid bak dette, fra veldig mange i hele Avinor.

– Jeg vil derfor rette en stor takk til alle de som jobber på og med flyplassen. Dere gjør en fantastisk innsats hver dag og kan være stolte av dette, avslutter Ramstad Westby

Athen ble kåret til den beste flyplassen i kategorien 25-40 millioner passasjerer årlig, mens Brussel, sammen med Oslo lufthavn, ble fremhevet som en flyplass som fortjener særlig anerkjennelse. I 2019 var det 14 flyplasser i denne størrelsen, blant de 100 travleste i Europa.

Avinors konsernsjef, Abraham Foss, var tilstede i Barcelona og mottok hedersbevisningen på vegne av Avinor Oslo lufthavn. I juryen satt representanter fra Aviation Advocacy, ECAC, the European Commission, Flight Global, International Airport Review, the International Transport Forum and SESAR 3 Joint Undertaking.

Les mer om kåringen her: https://www.aci-europe.org/media-room/449-aci-europe-best-airport-award-winners-for-2023-revealed.html

Kontakter

Avinor har ansvar for 44 statlig eide lufthavner, og flysikringstjenesten for sivil og militær luftfart i Norge. Dette nettverket binder Norge sammen - og Norge sammen med verden. Avinor er en drivkraft i miljøarbeidet i luftfarten og en pådriver for å redusere de samlede klimagassutslippene fra norsk luftfart. Selskapet har en ledende rolle i arbeidet med utvikling av elfly, og leveranse av biodrivstoff til fly. Avinor bidrar hvert år til 50 millioner sikre og effektive flyreiser. Om lag halvparten av disse er til og fra Oslo lufthavn. Rundt 3.000 medarbeidere har ansvar for å planlegge, bygge ut og drive et samlet lufthavn- og flysikringssystem. Avinors virksomhet finansieres gjennom luftfartsavgifter og salg på flyplassene.

Følg pressemeldinger fra Avinor

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Avinor på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Avinor

Konsesjon til ny lufthavn i Bodø19.10.2023 15:11:03 CEST | Pressemelding

Samferdselsdepartementet har gitt Avinor konsesjon for en ny lufthavn i Bodø. Konsesjonen er en av flere tillatelser som er nødvendige for å kunne bygge og ta i bruk lufthavnen. Dette er derfor en viktig milepæl for prosjektet. – Å få på plass konsesjonen er et nytt, viktig skritt på veien mot realiseringen av en ny, fremtidsrettet og bærekraftig lufthavn for Bodø og Nordland, sier Anders Kirsebom, som er konserndirektør Regionale lufthavner i Avinor.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom