Dyrevernalliansen

Dyrevernalliansen går fra AquaWelfare

Del

AquaWelfare Forum skulle samle oppdrettsnæringen, forskere og dyrevernere bak en felles strategi for bedre dyrevelferd. Nå, fem år senere, velger Dyrevernalliansen å gå ut fordi lite skjer. 

Siden 2018 har lite skjedd i samarbeidsforumet AquaWelfare, og konsekvensen er nå at Dyrevernalliansen velger å gå. 

Da Sjømat Norge startet AquaWelfare Forum i 2018 var ambisjonene høye: Havbruksnæringen skulle bli best på fiskevelferd, og forumet skulle gi en «åpen kunnskaps- og meningsutveksling for å bedre fiskevelferden». Dyrevernalliansen og forskningsinstitusjoner ble med næringen for å samarbeide om disse målene. 

– AquaWelfare Forum fungerer ikke, og Dyrevernalliansen velger derfor å gå ut. Vi ønsker ikke å bidra til et falskt inntrykk av at næringen tar dyrevelferd på alvor, sier kommunikasjonsleder Live Kleveland.  

Dyrevernalliansen er svært skuffet over at Sjømat Norge ikke har prioritert arbeidet med dyrevelferd. 

– Vi er fortsatt positive til samarbeid med næringen, men da må endringsvilje være tilstede, poengterer Kleveland.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om Dyrevernalliansen

Dyrevernalliansen ble grunnlagt i 2001 og er en nasjonal organisasjon for dyrevern i Norge. Dyrevernalliansen hjelper dyrene som trenger det aller mest i intensivt landbruk, fiskeoppdrett, pelsindustrien og dyreforsøk.

Følg pressemeldinger fra Dyrevernalliansen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Dyrevernalliansen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Dyrevernalliansen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom