Nasjonal kommunikasjonsmyndighet

Har du ikke smarttelefon? Da må vite dette.

Del

Undersøkelser Nkom har utført viser at flere telefoner har problemer med å vise nødetatene hvor du befinner deg om du ringer 110, 112 og 113.   

De fleste i Norge har en smarttelefon, men flere har den senere tid skaffet seg en enklere mobil. Det har helt klart sine begrensninger. Disse telefonene vil ikke gi nødetatene eksakt posisjon gjennom Advanced Mobile Location, eller AML, dersom du må ringe et nødnummer.  AML fungerer på tilnærmet alle telefoner med Android eller iOS operativsystem.

 — Det kan være flere grunner til at folk velger enklere telefoner, men det er viktig å være bevisst på de begrensningene de har, sier Kamilla Sharma i avdeling for marked og tjenester i Nasjonal kommunikasjonsmyndighet.   

I det norske markedet er det i hovedsak enkle versjoner av Doro og Nokia som ikke vil gi nødetatene nøyaktig posisjon. 

— Enkle eller usmarte telefoner kan være greie å bruke som en hustelefon. Da vil din registrerte adresse overføres til nødetatene og stemme overens med hvor du befinner deg. I sommer er mange på farta, og dersom telefonen brukes ute, vil ikke nødetatene vite din nøyaktig hvor du befinner deg og feilmarginen være på flere kilometer, forklarer Sharma.

Nøkkelord

Kontakter

Kamilla SharmaAvdelingsdirektør marked og tjenesterNasjonal kommunikasjonsmyndighet

Tel:40400099ksh@nkom.no

Bilder

Lenker

Følg pressemeldinger fra Nasjonal kommunikasjonsmyndighet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Nasjonal kommunikasjonsmyndighet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Nasjonal kommunikasjonsmyndighet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom