Den tolvte Trondheim CCS-konferanse (TCCS-12) samler det internasjonale CCS-samfunnet
20. juni 2023 - Trondheim. I dag samles eksperter innen karbonfangst, -transport, -bruk og -lagring (CCS) fra hele verden i Trondheim for den første dagen av den tolvte Trondheim CCS-konferansen (TCCS-12). Aldri før har det vært så stor interesse for konferansen, med rekordmange deltakere, nasjonaliteter og innleverte faglige bidrag.

– Vi trenger CCS for å nå klimamålene våre. For å gjøre teknologien kommersielt levedyktig, må vi redusere kostnader og optimalisere løsninger på tvers av verdikjeden. FoU spiller en nøkkelrolle her. TCCS er et viktig møtested som bidrar til kunnskapsdeling og momentum, sa olje- og energiminister Terje Aasland.
Trondheim CCS-konferanse (TCCS) er en ideell, vitenskapelig konferanse som fokuserer på forskning og utvikling av CO2-fangst, -transport, -bruk og -lagring. Målet er å fremme, presentere og diskutere det siste arbeidet som er utført av FoU-institusjoner, universiteter og industri innen CCS. TCCS arrangeres annethvert år i Trondheim. SINTEF, Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU) og Norsk CCS-senter (NCCS) står bak konferansen.
– Jeg tror fast på at for å oppnå global suksess med fullskala CCS, må vi omfavne åpenhet, dele kunnskap og lære av våre feil. For å gjøre CCS konkurransedyktig, miljøvennlig og tilgjengelig, krever omfanget av oppgavene at vi alle deltar aktivt. Sammen kan vi forme en bedre fremtid, sa Mona Mølnvik, direktør for NCCS.
TCCS-12 er forventet å slå alle tidligere deltakerrekorder, med 600 deltakere fra over 37 land registrert.
– TCCS-12 blir en spennende konferanse. CCS er en avgjørende teknologi for å nå klimamålene våre. Det er på agendaen til Det internasjonale energibyrået (IEA) og inkludert i nasjonale klimaplaner, sa Nils Røkke, konserndirektør for bærekraftighet ved SINTEF og TCCS Comittee chair.
– TCCS-12 er stedet å være for innsikt i den nyeste CCS-teknologien og -forskningen.
TCCS-12 består av presentasjoner, sidearrangementer og taler fra hele CCS-verdikjeden. Over 291 faglige bidrag (abstracts) er innlevert, noe som også er en ny rekord for TCCS. Temaer som dekkes under konferansen er CO2-transport og -lagring, lovgivning og regulering, direkte CO2-luftfangst (DAC), CO2-fjerning (CDR) og negative utslipp, samt CCS og hydrogen.
Nøkkelord
Kontakter
Anne Steenstrup-DuchKommunikasjonssjefSINTEF Energi
Tel:900 96 295Anne.Steenstrup-Duch@sintef.noBilder



Lenker
Om oss
SINTEF er et av Europas største forskningsinstitutt, med flerfaglig spisskompetanse innenfor teknologi, naturvitenskap og samfunnsvitenskap. SINTEF er en uavhengig stiftelse som siden 1950 har skapt innovasjon gjennom utviklings- og forskningsoppdrag for næringsliv og offentlig sektor i inn- og utland. SINTEF har 2200 medarbeidere fra 80 nasjoner og en årlig omsetning på over fire milliarder kroner.
Visjon: Teknologi for et bedre samfunn
www.sintef.no
Følg pressemeldinger fra SINTEF
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra SINTEF på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra SINTEF
Norsk teknologi sørger for japansk klimagevinster27.6.2025 11:22:24 CEST | Pressemelding
Ti millioner CO₂-varmepumper til varmtvann solgt – miljøseier med norske røtter
Sanntidsdata er nødvendig for å utvikle fremtidens smarte bygg24.6.2025 09:35:32 CEST | Pressemelding
Tilgang til sanntidsdata er avgjørende for å få bygninger som er både energieffektive, smarte og fleksible.
SINTEF får nøkkelrolle i to nye forskningssentre for fremtidens transport19.6.2025 14:09:54 CEST | Pressemelding
Sjefforsker Marianne Ryghaug i SINTEF skal lede forskningssenteret TRACE som skal utvikle kunnskap og løsninger for et transportsystem som tar hensyn til natur, miljø og arealbruk.
Regjeringen styrker Norges infrastruktur for kvanteforskning19.6.2025 06:00:00 CEST | Pressemelding
NorFab tildeles 35 millioner kroner for å sørge for at Norge henger med i det internasjonale kunnskapskappløpet om kvanteteknologi.
Nytt AI-verktøy skal forutsi risiko for klimarelaterte byggskader18.6.2025 07:00:00 CEST | Pressemelding
Et nytt forskningsprosjekt ledet av Wenn Property og SINTEF skal utvikle et AI-verktøy som analyserer risiko for byggskader og foreslår forebyggende tiltak.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom