SMB Norge

SMB Norge: Regjeringen burde ha skrotet nye kvoteringsregler

Del

SMB Norge-sjef Jørund H. Rytman kritiserer regjeringens nye kvoteringsregler. – Går altfor langt.

Susanne A. Finnes SMB Norge

Mandag kom nyheten om at regjeringen, LO og NHO har blitt enige om nye kjønnskvoteringsregler i aksjeselskaper.

SMB Norge, interesseorganisasjonen for landets små og mellomstore bedrifter, er kritisk til at regjeringen ønsker å overstyre eierne.

- Hvem som skal sitte i et styre, er først og fremst et spørsmål for eieren eller eierne. Vi mener regjeringen – med støtte fra LO og NHO – går for langt i å blande seg inn i spørsmål de burde holde seg langt unna, sier Jørund H. Rytman, administrerende direktør i SMB Norge.

Skjermet de minste

Regjeringen har ikke lyttet til SMB Norges prinsipielle holdning. SMB Norge-sjefen konstaterer likevel at de minste bedriftene har blitt skjermet i forslaget.

- Jeg er glad for at regjeringen har lyttet til våre innspill, slik at de minste bedriftene har blitt skjermet fra de nye kvoteringsreglene, sier Rytman.

SMB Norge-sjefen mener myndighetene heller bør gjøre noe å få flere kvinnelige gründere heller enn å skjule problemet gjennom å stille kvoteringskrav i eksisterende selskaper.

- Vi tror ikke enda mer rigide lovkrav om kjønnsrepresentasjon er veien å gå. Regjeringen kan starte med å gjøre det lettere for kvinner å starte egen bedrift, sier Rytman.

Skuffet over NHO

SMB Norge er skuffet over at Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) er med på regjeringens nye kvoteringsregler.

- Dette er en sak der NHO burde stått sammen med SMB Norge på bedriftseiernes side. Her burde man vært helt tydelig på hvor grensen går for hva politikerne skal blande seg inn i, sier Rytman.

Nøkkelord

Kontakter

Om oss

SMB Norge har ca. 5 600 medlemmer over hele landet. Våre medlemsbedrifter spenner over de fleste bransjer, hvor bygg/anlegg, varehandel, industri og faglig-teknisk tjenesteyting utgjør de største. Flertallet av medlemsbedriftene er små og mellomstore bedrifter, og ca. halvparten har inntil fem ansatte. Bedriftene sysselsetter i overkant av 25 000 arbeidsplasser. Vi får stadig nye medlemmer og det styrker vår gjennomslagskraft overfor politikerne.

Følg pressemeldinger fra SMB Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra SMB Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra SMB Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom