Avinor

Inngått avtale om bygging av ny lufthavn i Mo i Rana: – Vi gleder oss til å ta fatt på neste fase

Del
Avinor og AF Gruppen ser frem til videre samarbeid.
Oversiktsbilde fra Fagerlia, hvor den nye flyplassen bygges.
Oversiktsbilde fra Fagerlia, hvor den nye flyplassen bygges.

Avinor har inngått avtale med AF Gruppen om bygging av ny lufthavn i Mo i Rana. Partene har vært gjennom en samspillsfase for å optimalisere tekniske løsninger og anleggsgjennomføring, og er nå enige om hele fase 2, selve byggingen av lufthavnen.

Prosjektet har målsetting om å oppnå Breeam Infrastructure sertifisering, nivå Very good. Kontraktsverdien er cirka 3,2 milliarder kroner eksklusiv merverdiavgift og opsjoner.

– Vi er veldig fornøyde med nå å ha utløst hele kontraktsomfanget for bygging av ny lufthavn på Helgeland og ser frem til videre samarbeid med en så solid og kompetent samarbeidspartner som AF Gruppen, sier Thorgeir Landevaag, konserndirektør i Avinor.

Ny lufthavn i Mo i Rana vil ligge på Fagerlia, rett øst for Mo i Rana sentrum. Kontrakten inkluderer blant annet alle terrengarbeider, baneoppbygging, teknisk infrastruktur, terminalbygg og driftsbygninger. Nødvendig infrastruktur som veger, gang- og sykkelveg og vann- og avløpsanlegg til flyplassen inngår også i kontrakten. De forberedende arbeidene er allerede startet og er forventet å pågå til medio 2026.

– I samspill med Avinor har vi funnet de beste løsningene for bygging av lufthavnen, og vi gleder oss til å ta fatt på neste fase i prosjektet. AF Gruppen har lang erfaring og kompetanse fra flere oppdrag på norske lufthavner. Vi ser frem til byggefasen og vil sammen med Avinor levere en komplett ny lufthavn til regionen, sier Amund Tøftum, konsernsjef i AF Gruppen.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Oversiktsbilde fra Fagerlia, hvor den nye flyplassen bygges.
Oversiktsbilde fra Fagerlia, hvor den nye flyplassen bygges.
Last ned bilde

Om Avinor

Avinor
Avinor
Drammensveien 144
0277 Oslo

+47 67 03 00 00https://avinor.no

Avinor har ansvar for 44 statlig eide lufthavner, og flysikringstjenesten for sivil og militær luftfart i Norge. Dette nettverket binder Norge sammen - og Norge sammen med verden.

Avinor er en drivkraft i miljøarbeidet i luftfarten og en pådriver for å redusere de samlede klimagassutslippene fra norsk luftfart. Selskapet har en ledende rolle i arbeidet med utvikling av elfly, og leveranse av biodrivstoff til fly.

Avinor bidrar hvert år til 50 millioner sikre og effektive flyreiser. Om lag halvparten av disse er til og fra Oslo lufthavn.

Rundt 3.000 medarbeidere har ansvar for å planlegge, bygge ut og drive et samlet lufthavn- og flysikringssystem. Avinors virksomhet finansieres gjennom luftfartsavgifter og salg på flyplassene.

Følg pressemeldinger fra Avinor

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Avinor på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Avinor

Konsesjon til ny lufthavn i Bodø19.10.2023 15:11:03 CEST | Pressemelding

Samferdselsdepartementet har gitt Avinor konsesjon for en ny lufthavn i Bodø. Konsesjonen er en av flere tillatelser som er nødvendige for å kunne bygge og ta i bruk lufthavnen. Dette er derfor en viktig milepæl for prosjektet. – Å få på plass konsesjonen er et nytt, viktig skritt på veien mot realiseringen av en ny, fremtidsrettet og bærekraftig lufthavn for Bodø og Nordland, sier Anders Kirsebom, som er konserndirektør Regionale lufthavner i Avinor.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom