Norsk Folkehjelp

Reverserer kutt til de frivillige beredskapsorganisasjonene

Del
I budsjettforliket reverseres kuttet i støtten til de frivillige beredskapsorganisasjonene. – Godt at regjeringen og SV ser verdien av de frivillige i redningstjenesten, sier seksjonsleder i Norsk Folkehjelp, Jonas Vikran Hagen.
foto: Torunn Aaslund Norsk Folkehjelp har over 2000 frivillige i redningstjenesten
foto: Torunn Aaslund Norsk Folkehjelp har over 2000 frivillige i redningstjenesten

Norsk Folkehjelp slipper dermed å kutte i budsjettene for de frivillige i redningstjenesten.

– Det er godt at regjeringen og SV ser at det er helt feil å kutte i støtten til de frivillige beredskapsorganisasjonene, og har reversert dette. Nå har vi forventninger om at de i budsjettet for 2024 tar anbefalingene fra Totalberedskapskommisjonen om å faktisk styrke frivilligheten, sier Jonas Vikran Hagen, seksjonsleder for førstehjelp og redningstjeneste i Norsk Folkehjelp.

I Totalberedskapskommisjonens rapport, som kom tidligere i juni, blir de frivillige i redningstjenesten beskrevet som et sentralt element i beredskapen. Kommisjonen påpeker også at selv om frivilligheten ofte trekkes frem som viktig, prioriteres den sjelden.

– Kommisjonen påpeker behovet for en reell økonomisk satsing på de frivillige beredskapsorganisasjonene. Dette er viktig for å sikre en god lokal beredskap over hele landet, og vi har store forventninger til at dette nå tas på alvor av regjeringen, sier Vikran Hagen.

Norsk Folkehjelp har 2000 frivillige fordelt på over 70 redningsgrupper over hele landet. Disse gruppene har over tid opplevd en kraftig oppgang i antall oppdrag, og forventer fortsatt vekst i etterspørsel i årene som kommer.

For mer informasjon, ta kontakt med seksjonsleder for førstehjelp og redningstjeneste Jonas Vikran Hagen; telefon: 95265727

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

foto: Torunn Aaslund Norsk Folkehjelp har over 2000 frivillige i redningstjenesten
foto: Torunn Aaslund Norsk Folkehjelp har over 2000 frivillige i redningstjenesten
Last ned bilde
Jonas Vikran Hagan
Jonas Vikran Hagan
Last ned bilde

Om Norsk Folkehjelp

Norsk Folkehjelp
Norsk Folkehjelp
Stortorget 10
0155 Oslo

22 03 77 00http://www.folkehjelp.no

Norsk Folkehjelp er fagbevegelsens humanitære solidaritetsorganisasjon. Vi er en medlemsorganisasjon, og våre strategiske områder er rettferdig fordeling av makt og ressurser og vern om liv og helse. Vi jobber innenfor hovedområdene internasjonalt utviklingssamarbeid, humanitær nedrustning, redningstjeneste og flyktning og integrering. Norsk Folkehjelp har 2200 ansatte i 40 land. 

Følg pressemeldinger fra Norsk Folkehjelp

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norsk Folkehjelp på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norsk Folkehjelp

Norsk Folkehjelp: Total katastrofe i Gaza14.11.2023 18:45:35 CET | Pressemelding

Det som har vært varslet lenge er nå en realitet i Gaza; de små gjenværende drivstoffreservene er helt tomme. Lastebiler blir stående på stedet hvil, og ingen distribusjon av nødhjelp finner sted. Det betyr at den allerede svært begrensede bistanden som har kommet inn i Gaza de siste ukene er totalt forhindret fra å nå frem til menneskene som så fortvilet behøver den. 2,3 millioner mennesker står helt uten tilgang til livsnødvendig bistand.

Norsk Folkehjelp har mistet kontakten med ansatte i Gaza28.10.2023 15:25:37 CEST | Pressemelding

Det er hjerteskjærende å vite at de har mistet muligheten til å støtte hverandre, vårt nettverk av partnere, deres familier og deres kjære som ikke er fysisk sammen med dem. De kan ikke ringe etter sykebil hvis de trenger medisinsk hjelp. De får ikke kommunisert med vår landdirektør som er i regionen for å støtte dem, eller få informasjon om hvor det bombes, eller hvor det eventuelt kan finnes noe hjelp, sier Gry Ballestad, leder for utvikling og humanitært samarbeid i Norsk Folkehjelp

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom