Velfortjent seier til Norge
Det norske laget leverte den beste maten under Nordic Green Chef. Det var sterk konkurranse, men det var Nils Flatmark og Sindre Hjelmseth som vant konkurransen. Flatmark vant denne gjeve prisen i fjor også, da sammen med Tonje Svee.

Noen av de beste nordiske kokkene var tatt ut til å konkurrere i Nordic Green Chef på den store nordiske kongressen til Nordic Chef Association. Det var andre gang denne kokkekonkurransen ble arrangert.
Kjøkkensjef Sven Erik Renaa var hoveddommer for konkurransen. Han er A-sertifisert WACS-dommer og har lang fartstid som internasjonal dommer.
– Det har vært en fantastisk opplevelse å være dommer i Nordic Green Chef, og 5 flotte lag har imponert. Det kan være utfordrende å lage hovedrett med bare grønnsaker. Men det ble strålende levert, med friske, gode smaker med herlig sommerkål og hvit asparges i hovedrollen. Kjempegøy å se kreativiteten til årets deltagere sier Renaa.
Deltagere på hjemmebane
Norges lag var Nils Flatmark og Sindre Hjelmseth. Nils vant Årets grønne kokk i mars. Begge har fartstid i Trondheim, henholdsvis Britannia hotell og 2 rom og kjøkken. Det var full applaus da de leverte sine retter!
De forteller at det ble litt av et maratonløp de gjennomførte.
– Vi er strålende fornøyde med egen innsats. Det er knapt med tid, så det ble travelt, men samtidig godt å utfordre seg selv. Det er så stort å være med på dette, vi elsker det grønne og slår gjerne et slag for det, sier Flatmark.
Nykål i hovedrollen i hovedretten
I forretten skulle norske små tomater, gulrot og lollosalat inngå.
Det norske laget serverte: Pasta dumpling fylt med kremet salat, bakt gulrot med tomatsalat og tomatsaus.
I hovedretten skulle ny sommerkål og hvit asparges inngå.
Det norske laget serverte: Hovedretten bestod av stekte sommerkålbåter fylt med løk- og soppkrem, toppet med ristede hasselnøtter, smørdampet hvit asparges servert på strimlet, frest sommerkål (de ytterste bladene av sommerkålen) og panert potetpure, servert med aspargessaus.
I desserten skulle rabarbra, friske jordbær og mørk sjokolade inngå.
Det norske laget serverte sjokolademousse med jordbær, rabarbrakake med friske jordbær og rabarbra skum og rabarbra gele, servert med iskrem og honningsmuler.
Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) er blant bidragsyterne til Nordic Green Chef. Kokk og matfaglig rådgiver i OFG, Toril Gulbrandsen, er henrykt over det som ble levert i konkurransen.
–Det er så utrolig inspirerende og spennende å se hva kokkene tryller fram her, og det er så flott å se hvilken rolle denne kokkekonkurransen har fått i Norden også. Kokkene er trendsettere og ser verdien i å bruke mer grønnsaker. Vi håper dette kan være med å motivere de som lager mat til andre, til å servere mer grønt. Det er en fantastisk bragd av Nils som går til topps i denne konkurransen for andre gang. Det er bare å ta av seg hatten, vi gratulerer, avslutter hun.
Nøkkelord
Kontakter
Toril GulbrandsenInnholdsrådgiver og matfaglig rådgiver
Tel:957 32 919toril.gulbrandsen@frukt.noBilder


Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Slik unngår du magevondt og forstoppelse i julen17.12.2025 07:30:00 CET | Pressemelding
Mange opplever å bli ekstra «stinne» etter julemåltidene. Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) minner om at små justeringer – og litt mer grønt – kan gjøre en stor forskjell for fordøyelsen gjennom høytiden.
Rekord på rekord for norske epler19.11.2025 07:30:00 CET | Pressemelding
Det har aldri vært høstet så mye norske epler – og aldri vært solgt så mye. Per 1.november var det omsatt over 1500 tonn mer norske epler enn på samme tidspunkt i fjor.
Tydelige sosiale forskjeller i hvor mye frukt og grønt barn spiser18.11.2025 07:30:00 CET | Pressemelding
En ny forbruksundersøkelse viser klare forskjeller i hvor mye frukt og grønt barn får i seg. Inntaket varierer etter foreldrenes inntekt og utdanning. Opplysningskontoret for frukt og grønt og Nasjonalforeningen for folkehelsen etterlyser tiltak som kan sikre like muligheter for god helse.
Nordmenn kaster 9 kilo frukt og grønt i året10.11.2025 07:37:41 CET | Pressemelding
Hver nordmann kaster rundt ni kilo frukt og grønt i året – tre fulle handleposer med spiselig mat. For en familie på fire blir det over 35 kilo rett i søpla. Opplysningskontoret for frukt og grønt forklarer hva som bør kastes – og hva som kan reddes.
Vinnere av NM i frukt og grønt dagligvare 202523.10.2025 15:36:40 CEST | Pressemelding
Under Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) sin fagdag i Bjørvika i dag, ble vinnerne av NM i frukt og grønt dagligvare 2025 kåret. Her er årets vinnere.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom