Velfortjent seier til Norge
Det norske laget leverte den beste maten under Nordic Green Chef. Det var sterk konkurranse, men det var Nils Flatmark og Sindre Hjelmseth som vant konkurransen. Flatmark vant denne gjeve prisen i fjor også, da sammen med Tonje Svee.

Noen av de beste nordiske kokkene var tatt ut til å konkurrere i Nordic Green Chef på den store nordiske kongressen til Nordic Chef Association. Det var andre gang denne kokkekonkurransen ble arrangert.
Kjøkkensjef Sven Erik Renaa var hoveddommer for konkurransen. Han er A-sertifisert WACS-dommer og har lang fartstid som internasjonal dommer.
– Det har vært en fantastisk opplevelse å være dommer i Nordic Green Chef, og 5 flotte lag har imponert. Det kan være utfordrende å lage hovedrett med bare grønnsaker. Men det ble strålende levert, med friske, gode smaker med herlig sommerkål og hvit asparges i hovedrollen. Kjempegøy å se kreativiteten til årets deltagere sier Renaa.
Deltagere på hjemmebane
Norges lag var Nils Flatmark og Sindre Hjelmseth. Nils vant Årets grønne kokk i mars. Begge har fartstid i Trondheim, henholdsvis Britannia hotell og 2 rom og kjøkken. Det var full applaus da de leverte sine retter!
De forteller at det ble litt av et maratonløp de gjennomførte.
– Vi er strålende fornøyde med egen innsats. Det er knapt med tid, så det ble travelt, men samtidig godt å utfordre seg selv. Det er så stort å være med på dette, vi elsker det grønne og slår gjerne et slag for det, sier Flatmark.
Nykål i hovedrollen i hovedretten
I forretten skulle norske små tomater, gulrot og lollosalat inngå.
Det norske laget serverte: Pasta dumpling fylt med kremet salat, bakt gulrot med tomatsalat og tomatsaus.
I hovedretten skulle ny sommerkål og hvit asparges inngå.
Det norske laget serverte: Hovedretten bestod av stekte sommerkålbåter fylt med løk- og soppkrem, toppet med ristede hasselnøtter, smørdampet hvit asparges servert på strimlet, frest sommerkål (de ytterste bladene av sommerkålen) og panert potetpure, servert med aspargessaus.
I desserten skulle rabarbra, friske jordbær og mørk sjokolade inngå.
Det norske laget serverte sjokolademousse med jordbær, rabarbrakake med friske jordbær og rabarbra skum og rabarbra gele, servert med iskrem og honningsmuler.
Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) er blant bidragsyterne til Nordic Green Chef. Kokk og matfaglig rådgiver i OFG, Toril Gulbrandsen, er henrykt over det som ble levert i konkurransen.
–Det er så utrolig inspirerende og spennende å se hva kokkene tryller fram her, og det er så flott å se hvilken rolle denne kokkekonkurransen har fått i Norden også. Kokkene er trendsettere og ser verdien i å bruke mer grønnsaker. Vi håper dette kan være med å motivere de som lager mat til andre, til å servere mer grønt. Det er en fantastisk bragd av Nils som går til topps i denne konkurransen for andre gang. Det er bare å ta av seg hatten, vi gratulerer, avslutter hun.
Nøkkelord
Kontakter
Toril GulbrandsenInnholdsrådgiver og matfaglig rådgiver
Tel:957 32 919toril.gulbrandsen@frukt.noBilder
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Avliver vanlige myter om potet3.10.2023 13:19:16 CEST | Pressemelding
Poteten bør være førstevalg som tilbehør til middagen, enten den er kokt, bakt eller stekt. Det finnes neppe en råvare som er så anvendelig og som passer til nesten alt! Bli med å feire en av Norges viktigste råvarer på potetdagen 4.oktober.
Norske husholdninger kaster mat for 10 000 i året- og de single er verst28.9.2023 07:30:00 CEST | Pressemelding
Verdens internasjonale dag mot matsvinn markeres 29. september. Visste du at det er på hjemmebane at det kastet mest mat? En vanlig husholdning kaster mat for 10 000 kroner i året (1). Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre noe. Få tips til hvordan du kan redusere matsvinn!
Hipp hurra for Epledagen- 30 år!23.9.2023 08:30:00 CEST | Pressemelding
Norske epler er søte, sprø og saftige og nå finnes de i butikker over hele landet. Hvert år feires Epledagen siste tirsdag i september, som i år faller på tirsdag 26. september.
De tre store matdagene i høst20.9.2023 09:02:05 CEST | Pressemelding
Nå bugner butikkene av fantastiske norskprodusert frukt og grønnsaker, og det er derfor på sin plass å feire vår rike matkultur. I september og oktober er det flere merkedager som markerer hvor viktig norsk produksjon er for vår selvforsyning. La oss sammen feire høstens smaksopplevelser og den unike norske matkulturen!
Helsemessige fordeler med Airfryer15.9.2023 08:59:14 CEST | Pressemelding
Airfryer har blitt svært populært- fordi den tilbereder sunn mat - raskt og enkelt! Grønnsaker er perfekt å tilberede i airfryer. De blir skikkelig sprø på utsiden, og deilige og møre inni. Hvis du syns det tar mye tid å tilberede grønnsaker, prøv airfryer da vel!
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom