Bonnier Norsk Forlag

Den avdøde venninnen inspirerte til ny bok

Del
Titusenvis av følgere har latt seg inspirere av Youtuber Cornelia Thorsens fargerike, egendesignede hekleplagg. Det ville neppe ha skjedd uten hennes viktige ungdomsforbilde, som mistet livet altfor ung.

Hvert av plaggene i boken «Hekler» er oppkalt etter kvinner som har hjulpet Cornelia gjennom et utfordrende liv. Og i sentrum for designinteressen står ungdomsvenninnen, Elisabeth.

Venninnen tok et oppgjør med de som stengte ute
Som ung slet Cornelia med å finne gode venninner, og ble holdt utenfor av de andre jentene. Hun kledde seg annerledes og passet ikke inn noe sted. Og barn kan være brutale. Men da hun begynte med barneteater og møtte den ett år eldre, selvsikre og trygge Elisabeth falt mye på plass.

De utviklet et nært vennskap, og Elisabeth ble et viktig forbilde som dro hjem til de som utestengte Cornelia og ba dem slutte. «Du må tørre å være den du er, selv om du er rar», sa Elisabeth. Det har Cornelia aldri glemt, og venninnens støttende ord og trygghet gjorde at hun turte å satse på både hekling og Youtube-karrieren. Dessverre mistet Elisabeth livet på Utøya. Boken «Hekler» er derfor utformet som en hyllest til kvinnene som har vært og er Cornelias aller nærmeste.

Tør å utfordre
Med gode venninners hjelp og støtte utfordrer Cornelia rammene for den tradisjonelle håndarbeidskunsten. Mange forbinder kanskje hekling med grytekluter man måtte lage i kunst & håndverkstimene på barneskolen. Men de siste årene har fargerike, originale hekledesign tatt moteverden med storm: I fjor listet Vogue hele 27 grunner til at de er hektet på hekling.

I Norge er influenser Cornelia Thorsen den ukronede hekledronningen, og nå er hun aktuell med en bok der leseren får oppskriften til 16 egendesignede hekleplagg.

Ta kontakt for anmeldereksemplar eller intervju med Cornelia Thorsen.

Kontakter

Bilder

Om Bonnier Norsk Forlag

Bonnier Norsk Forlag
Bonnier Norsk Forlag
Postboks 7133, St.Olavs plass
0130 Oslo

92629873https://bonnierforlag.no

Følg pressemeldinger fra Bonnier Norsk Forlag

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Bonnier Norsk Forlag på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Bonnier Norsk Forlag

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom