Nasjonalballetten danser Tornerose i ny drakt

Del

Han står bak Nasjonalballett-suksessene Anna Karenina og Woyzeck. Nå tar Christian Spuck eventyret om Tornerose til Hovedscenen, med premiere 3. juni.

Douwe Dekkers danser rollen som feen Carabosse når Nasjonalballetten har premiere på Christian Spucks Tornerose 3. juni. Foto: Erik Berg
Douwe Dekkers danser rollen som feen Carabosse når Nasjonalballetten har premiere på Christian Spucks Tornerose 3. juni. Foto: Erik Berg

Tsjajkovskij, tåspiss og lekre kostymer er i vente når Nasjonalballetten trer opp på Hovedscenen for vårens siste sesongpremiere. Eventyret om Tornerose har fått ny vri i den tyske koreografen Christian Spucks hender: Karakterene er tegnet opp på nytt, og historien fortelles med et humoristisk blikk på oppvekst, familiekonflikt og kjærlighet. 

– Jeg føler meg beæret og gleder meg til å presentere Tornerose sammen med den norske Nasjonalballetten, forteller Christian Spuck selv. – Det er alltid en glede å jobbe her i Oslo, hvor jeg opplever at den kunstneriske visjonen min får enorm støtte fra alle involverte. 

Spuck er kjent som en mester i å lage fortellende balletter, og står bak Nasjonalballettens suksesser Anna Karenina og Woyzeck. Hans Tornerose hadde urpremiere i Zürich i 2020, hvor den ble danset for fulle hus. Nå står norgespremieren for tur. 

Eventyr med ny tvist 

Historien kjenner vi, men i sentrum av denne versjonen står den vanligvis onde feen Carabosse. I dåpen til prinsesse Aurora slynger Carabosse en forbannelse over henne: På 16-årsdagen skal Aurora stikke seg på en spinnetein og dø. Syrinfeen klarer heldigvis å moderere forbannelsen til en 100 år lang søvn, som bare et kyss av kjærlighet kan vekke henne fra.

På scenen står Nasjonalballettens dansere, og Operaorkestret fyller graven under Robertas Servenikas musikalske ledelse. Whitney Jensen og Haruka Sassa alternerer i rollen som Aurora, mens Prinsen danses av henholdsvis Ricardo Castellanos og Xander Parish. I rollen som Carabosse ser vi Douwe Dekkers og Erik Murzagaliyev. Alex Cuadros Joglar og Silas Henriksen danser Syrinfeen. 

Christian Spucks Tornerose danses fra 3. til 16. juni, og blir også med inn i høstsesongen i august og september.

Nøkkelord

Kontakter

For mer informasjon, intervjuavtaler og anmelderbilletter, vennligst kontakt:

Lenker

Den Norske Opera & Ballett er landets største musikk- og scenekunstinstitusjon, og skal presentere opera, ballett og konserter av høyeste kunstnerisk kvalitet. DNO&B består av kompaniene Nasjonalballetten og Nasjonaloperaen, foruten Operaorkestret, Operakoret, Barnekoret og Ballettskolen.

Følg pressemeldinger fra Den Norske Opera & Ballett

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Den Norske Opera & Ballett på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Den Norske Opera & Ballett

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom