IMDi

IMDi anmoder om bosetting av 38 000 flyktninger

Del
IMDi sender ut en justert anmodning til alle norske kommuner og ber om bosetting av 38 000 flyktninger i løpet av 2023.

Det er behov for å bosette flere enn de 35 000 IMDi opprinnelig anmodet om for 2023. Og 7000 flere enn de 31 000 plassene som allerede er vedtatt av kommunene.

Konstituert direktør i IMDi Lisbeth Fransplass Røren oppfordrer alle kommuner til å vedta i tråd med antallet flyktninger de blir anmodet om å bosette.

– Det gjøres en avgjørende innsats i norske kommuner – store og små, fra nord til sør - for bosetting og integrering av flyktninger i Norge. Det vil bli minst like avgjørende i tiden fremover, sier Fransplass Røren.

Prognosene over bosettingsbehovet har økt siden IMDis anmodning i fjor høst.

­Situasjonen kan endre seg gjennom året. Det endelige behovet for bosetting i 2023 både kan bli høyere og lavere enn det vi har kjennskap til noe, sier IMDi-direktøren.  

Fordelinga av bosettingsbehovet per kommune er fastsatt av IMDi, i samråd med kommunenes sentralforbund (KS), og etter tilråding fra fylkeskommunen. 

Kommunene bes svare på IMDis anmodning senest 31.august.

Finn tallet for din kommune på imdi.no.

Kontakter

Lenker

Om IMDi

IMDi
IMDi
Tollbugata 20
0152 OSLO

24 16 88 00http://www.imdi.no

Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) skal gjennomføre regjeringens integreringspolitikk. IMDi er underlagt Arbeids- og inkluderingsdepartementet.

Følg pressemeldinger fra IMDi

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra IMDi på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra IMDi

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom