Coca-Cola Europacific Partners Norge

Coca-Cola sine brusbokser blir norske

Del
Coca-Cola Europacific Partners starter produksjon av brusbokser i Norge. Den nye produksjonslinjen ble åpnet av næringsminister Jan Christian Vestre, på selskapets anlegg i Lørenskog.
Bildet, fra venstre: Produksjonssjef Laetitia Fauconnot, Ordfører i Lørenskog, Ragnhild Bergheim, Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) og Stortingsrepresentant Sverre Myrli (Ap)

Coca-Cola Europacific Partners Norge (CCEPN) besluttet i 2021 å investere 25 millioner euro i en egen, norsk produksjonslinje for brusbokser. Nå er den åpnet, av næringsminister Jan Christian Vestre (Ap), i selskapets fabrikk på Lørenskog.

Heretter vil CCEPN produsere norske brusbokser – med ikoniske merkevarer som Coca-Cola, Fanta, Sprite og Urge – på sitt anlegg i Lørenskog. På samme måte som de allerede produserer norske brusflasker, av 100 % resirkulert plast, med de samme merkevarene.

Dette er en gledens dag. Coca-Cola øker nå produksjonen i Norge, og tar nye steg for bærekraftig og høyteknologisk produksjon. I tillegg fører det til at de ansetter flere flinke fagarbeidere, og øker konkurransekraften. Det er musikk i mine ører, sa næringsministeren da han onsdag åpnet den nye linjen.

– Frem til nå har bokser for det norske markedet stort sett vært produsert i Sverige, men heretter vil 80 prosent av totalvolumet bli produsert i Norge. For oss er dette en investering i norsk produksjon og tilstedeværelse, samtidig som vi sørger for flere høykompetansearbeidsplasser på Lørenskog, sier Carl Lescroart, Country Director for Coca-Cola Europacific Partners Norge.

Han legger til at dette er selskapets største satsing siden de i 2021 lanserte 100 % resirkulert plast i alle flaskene de produserer i Norge; et grep som sørget for en årlig reduksjon i bruken av ny plast med 4 300 tonn, og i klimautslippene fra flaskeproduksjonen med opptil 70 %.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Last ned bilde
Produksjonssjef Laetitia Fauconnot, Coca-Cola Europacific Partners Norge, og Næringsminister Jan Christian Vestre, Ap
Produksjonssjef Laetitia Fauconnot, Coca-Cola Europacific Partners Norge, og Næringsminister Jan Christian Vestre, Ap
Last ned bilde

Om Coca-Cola Europacific Partners Norge

Coca-Cola Europacific Partners Norge
Coca-Cola Europacific Partners Norge
Robsrudskogen 5
1471 Lørenskog

+47 67 92 40 50http://www.coca-cola.no

Om Coca-Cola Company Norge og Coca-Cola Europacific Partners Norge

The Coca-Cola Company (TCCC) er verdens ledende produsent av alkoholfrie drikkevarer. Oppskriften på Coca-Cola ble laget i 1886 av apotekeren John S. Pemberton i Atlanta, USA, og i Norge kom Coca-Cola på markedet i 1926. Coca-Cola Company Norge eier og leder merkevarene mens Coca-Cola Europacific Partners Norge AS (CCEPN) har ansvaret for produksjon, salg og distribusjon av Coca-Cola i Norge. Fra produksjonsanlegget på Lørenskog, like utenfor Oslo, markedsføres og distribueres Coca-Cola®, Coca-Cola uten sukker, Coca-Cola light®, Fanta®, Sprite®, Sprite zero®, Urge, bonaqua®, fuzetea®, Honest®, Powerade®, Minute Maid®, Kuli®, COSTA® og CHAQWA®. Coca-Cola Europacific Partners Norge har i overkant av 550 ansatte i Norge, og Coca-Cola Company Norge har rundt 10 ansatte.

Se www.coca-cola.no for mer informasjon.

Følg pressemeldinger fra Coca-Cola Europacific Partners Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Coca-Cola Europacific Partners Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Coca-Cola Europacific Partners Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom