Hva er nordmenns favorittreisemål i sommer?

Del

Nordmenns reiselyst lar seg ikke dempe av den svake krona. Hellas og Spania er fortsatt mest populære, men hvilket reisemål er mest populært i år? Topp 5 -listen varierer fra by til by. 

Turister som svømmer i asurblått hav på Rhodos
Rhodos er mange nordmenns favoritt i sommer. Det er det mest populære reisemålet i både Kristiansand, Porsgrunn, Ålesund og Halden, ifølge tall fra TUI. TUI

Det er ikke tvil om at nordmenn er sultne på utenlandsopplevelser og solgaranti i sommer. Bestillingene fortsetter å komme. 

— Sammenlignet med 2019 som er det siste «normale» året vi kan sammenligne oss med, så ligger vi fortsatt totalt litt under. Men pilene peker oppover for sommersesongen. Mange nordmenn har kanskje satt av penger til en reisebuffer i løpet av pandemien? Det ser ut som om reiselysten er på topp selv om krona står svakt, sier kommunikasjonssjef i TUI, Anne Mørk-Løwengreen. 

Vil nødig ofre sommerferien?

Kommunikasjonssjefen legger til: 

— Det virker rett og slett som om feriebudsjettet er ganske langt ned på listen over utgiftspostene som kuttes først, etter flere år med begrensede reisemuligheter. 

Finans Norges Forventningsbarometer  viser at husholdningenes vurdering av egen økonomi fremover gjør et byks opp, fra historiske bunnivåer til et nøytralt område. Det norske folks reiseønske har vist en stigende trend siden det historiske bunnpunktet i 3. kvartal 2020 frem til dagens nivå . Det ligger om lag på den langsiktige normalen, skriver Finans Norge i en pressemelding. 

Her bor de mest prisbevisste?

Rhodos er det mest populære reisemålet i både Kristiansand, Porsgrunn, Ålesund og Halden, mens i Sarpsborg er det  Tyrkia som troner øverst på Topp 5 -listen. 

— Det kan jo hende at de er ekstra prisbevisste i Sarpsborg? Tyrkia er jo et reisemål hvor det tradisjonelt koster litt mindre med mat, drikke og opplevelser. Det samme gjelder reisemål som Albania, Montenegro og Bulgaria, selv om disse ikke er å finne på listene per nå. Det kan jo være et godt tips til dem som ikke har bestilt sommerferien ennå. Det blir spennende å se, når sesongen er over, om noen av disse kommer sterkt i innspurten til sommerferien, sier Mørk-Løwengreen. 

Skarp konkurranse mellom favorittene

Nordmenns absolutte vinterfavoritt Gran Canaria ligger også inne på topplistene i Porsgrunn, Tønsberg og Ålesund i sommer.

Klassikeren Mallorca er inne på topplisten i alle byene det er hentet ut bestillinger fra. 

— Konkurransen mellom Spania og Hellas som nordmenns overordnede favoritt er som vanlig meget skarp. Men det kan kanskje se ut som om Hellas har et bittelite forsprang, sier Mørk-Løwengreen. 

null
Tyrkia er det foretrukne reisemålet i Sarpsborg. Kanskje det er den tyrkiske maten som frister?

Ingen feriepanikk og fly fulle av Tønsberg-folk?

TUI kjenner seg ikke igjen i bildet som er skapt den siste tiden av at nordmenn avbestiller sommerferien til utlandet. 

– Nei, det er ingen økt pågang hos oss. De fleste reiser er jo allerede betalt, mange med All Inclusive, og da har man jo god kontroll over utgiftene. 

– Det er normalt med en nedgang i salget i forbindelse med langhelger, men i år tok bestillingene seg uvanlig raskt opp igjen etter 17.mai og pinse. Så tallene våre tyder ikke på noen feriepanikk, tvert i mot. Som et eksempel kan jeg nevne Samos, hvor de to første avgangene i sommer er bortimot fullbooket. Hvis vi ser på favorittdestinasjonene i de ulike byene, er trolig mange av disse feriegjestene fra Tønsberg. 

Det finnes fortsatt gode tilbud i juni, dersom du har mulighet til en tidlig ferie. I tillegg kjører TUI kampanjer med restplasser med All Inclusive  også mitt i skoleferien.  Så det er fortsatt muligheter til å gjøre gode feriekupp også til spanske og greske favoritter.

Topp 5 reisemål i 9 utvalgte byer

Drammen

Fredrikstad

Kristiansand

Porsgrunn

Sarpsborg

Skien

Mallorca

Kypros

Rhodos

Rhodos

Tyrkia

Mallorca

Kreta

Rhodos

Kypros

Mallorca

Mallorca

Kypros

Tyrkia

Samos

Mallorca

Gran Canaria

Kreta

Samos

Kypros

Mallorca

Kreta

Kreta

Kypros

Kreta

Samos

Kreta

Samos

Kos

Kos

Tyrkia

 

Tønsberg

Ålesund

Halden

Samos

Rhodos

Rhodos

Kreta

Kreta

Mallorca

Rhodos

Mallorca

Kypros

Gran Canaria

Tyrkia

Kreta

Mallorca

Gran Canaria

Kos

Nøkkelord

Kontakter

Om oss

TUI Norge er i dag en del av TUI Nordic, og er med en markedsandel på 20 % den største aktøren på det nordiske reisemarkedet. TUI Norge ble etablert i 1973 og tilbyr pakkereiser, fly og cruise. Noen av våre mest populære reisemål er Kanariøyene, Hellas og Italia. TUI Nordic består av reisearrangørene TUI Norge, TUI Sverige, TUI Danmark, TUI Finland, flyselskapet TUI fly Nordic og Nazar.

Følg pressemeldinger fra TUI Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra TUI Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra TUI Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom