Coca-Cola Europacific Partners Norge

Coca-Cola med nye investeringer i resirkuleringsteknologi for plastemballasje

Del
Coca-Cola Europacific Partners utvider sine investeringer i resirkuleringsteknologi – for å akselerere overgangen til flasker som er helt uten fossil jomfruplast, og bringe både selskap og industri nærmere en sirkulær økonomi for plastemballasje.

Coca-Cola Europacific Partners (CCEP) utvider sine investeringer i oppstartsselskapet CuReTechnology (CuRe). CuRe sin resirkuleringsprosess – “polyester rejuvenation” – gjør plastavfall som ikke kan resirkuleres på vanlig, mekanisk måte om til høykvalitets resirkulert PET. Karbonavtrykket på dette materialet er rundt 65 % lavere enn jomfruplast¹, det kan brukes til mat- og drikkevareemballasje og kan gjenvinnes mange ganger.

Dette er andre gang CCEP investerer i CuRe sin teknologi. Første gang var i 2020 for å støtte CuRe sin R&D og pilotfabrikk. Den nye fasen som nå iverksettes vil gjøre det mulig å kommersialisere teknologien. CCEP vil få tilgang til rPET til sine flasker i Europa fra CuRe og deres nye fabrikk som vil starte produksjonen i 2025. Gjennom dette samarbeidet forlenger man livsløpet til plast som tidligere ville være vanskelig å resirkulere, lager en ny materialstrøm for rPET – og akselerer overgangen til en sirkulær økonomi for plast.

Investeringen skjer gjennom CCEP Ventures, som investerer i bærekraftig innovasjon. Dette er en måte for CCEP å intensivere innsatsen for å nå sin ambisjon om å fjerne fossil jomfruplast fra selskapets flasker, sier Joe Franses i CCEP:

– Vi har forpliktet oss til å redusere miljøpåvirkningen fra vår emballasje, og til å eliminere bruken av fossilbasert jomfruplast i flaskene våre, innen utgangen av dette tiåret. Vi må tenke stort for å løse utfordringer som knytter seg til emballasje, gjennom CCEP Ventures kan vi akselerere nye løsninger som bidrar til at vi når målene våre. Teknologien til CuRe vil gi oss tilgang til resirkulert plast, som igjen vil skape fortgang i overgangen til en sirkulær økonomi for emballasjen vår, sier Joe Franses, VP Sustainability at CCEP.

– Vi er glade for at samarbeidet med CCEP styrkes ytterligere, og for å bidra til at de beveger seg videre mot sitt mål om å skape enda mer bærekraftig emballasje. Dette vil hjelpe oss til å ferdigstille byggingen av vår første kommersielle fabrikk raskere, skalere opp innovativ teknologi som gjør det mulig å gjenvinne plast som tidligere var vanskelig å gjenbruke, sier Josse Kunst, Chief Commercial Officer i CuRe Technology.

– Dette er gode nyheter for Coca-Cola sin virksomhet i Norge. Vi er verdensledende på innsamling av drikkevareemballasje gjennom det norske pantesystemet, og jobber målrettet mot en sirkulær økonomi for drikkevaremballasje, sier Per Hynne, kommunikasjonsdirektør i Coca-Cola Europacific Partners Norge.

  • Du finner mer informasjon om CCEP her. Du kan også følge @CocaColaEP på Twitter.
  • Du finner mer informasjon om CCEP Ventures her.
  • Du finner mer informasjon om Cure Technology her.

¹ Basert på CuRes livsløpsvurdering, karbonutslippsreduksjoner sammenlignet med fossil: 2022 modell

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om Coca-Cola Europacific Partners Norge

Coca-Cola Europacific Partners Norge
Coca-Cola Europacific Partners Norge
Robsrudskogen 5
1471 Lørenskog

+47 67 92 40 50http://www.coca-cola.no

Om Coca-Cola Company Norge og Coca-Cola Europacific Partners Norge

The Coca-Cola Company (TCCC) er verdens ledende produsent av alkoholfrie drikkevarer. Oppskriften på Coca-Cola ble laget i 1886 av apotekeren John S. Pemberton i Atlanta, USA, og i Norge kom Coca-Cola på markedet i 1926. Coca-Cola Company Norge eier og leder merkevarene mens Coca-Cola Europacific Partners Norge AS (CCEPN) har ansvaret for produksjon, salg og distribusjon av Coca-Cola i Norge. Fra produksjonsanlegget på Lørenskog, like utenfor Oslo, markedsføres og distribueres Coca-Cola®, Coca-Cola uten sukker, Coca-Cola light®, Fanta®, Sprite®, Sprite zero®, Urge, bonaqua®, fuzetea®, Honest®, Powerade®, Minute Maid®, Kuli®, COSTA® og CHAQWA®. Coca-Cola Europacific Partners Norge har i overkant av 550 ansatte i Norge, og Coca-Cola Company Norge har rundt 10 ansatte.

Se www.coca-cola.no for mer informasjon.

Følg pressemeldinger fra Coca-Cola Europacific Partners Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Coca-Cola Europacific Partners Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Coca-Cola Europacific Partners Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom