Norsk FørstehjelpsrådNorsk Førstehjelpsråd

Norsk Førstehjelpsråd lanserer spillbasert kurs i førstehjelp til barn

Del
Norsk Førstehjelpsråd, en ideell organisasjon med sin dedikasjon om å øke befolkningens kunnskap om livreddende førstehjelp, lanserer nå sitt nye spillbaserte kurs, førstehjelp til barn. Kurset er utviklet i samarbeid med det digitale læringsselskapet FIDL og har som mål å gi verdifull kunnskap til alle som tar vare på barn, enten det er foreldre, besteforeldre eller andre omsorgspersoner.
Bilde fra spillet. Foto: FiDL
Bilde fra spillet. Foto: FiDL

Senker terskelen for førstehjelpsopplæring

Thomas Berg Green, daglig leder i Norsk Førstehjelpsråd, ønsker å gjøre førstehjelpsopplæringen enkel og tilgjengelig.

- Alvorlige hendelser med barn gir nok større følelsesmessige påvirkninger enn med voksne, og man kan fort bli redd for å gjøre noe feil. Mange synes både at det er skummelt og komplisert å utføre førstehjelp. Dette ønsker vi å gjøre noe med. Livreddende kunnskap skal være enkelt og tiltakene mer prinsipielle. Vi jobber aktivt mot å fjerne myter og usikkerheter knyttet til førstehjelp, sier Berg Green.

Han påpeker at det nye kurset tar hensyn til at det kan være en barriere for aktive småbarnsforeldre å delta på et fysisk kurs.

- Derfor har Norsk Førstehjelpsråd utviklet en spillbasert tilnærming som gjør det mulig for deltakerne å lære livreddende kunnskap hjemme i sofaen, kun ved hjelp av en mobiltelefon. Vi har samarbeidet med FIDL for å utvikle et innovativt kurs. Ved å kombinere Norsk Førstehjelpsråds ekspertise med markedets mest moderne spill- og læringsteknologi, sikrer kurset at deltakerne får en grundig opplæring på en engasjerende og effektiv måte.

Barn er en sårbar gruppe

Berg Green, som selv har arbeidet som paramedic i ambulansetjeneste i over 25 år, har mye erfaring med akutte situasjoner på barn, understreker at barn er en sårbar gruppe.

- Barn har ofte ikke muligheten til å gi beskjed om at noe er galt. De er nysgjerrige og putter gjenstander i munnen som kan sette seg i luftveien, eller de får i seg noen planter på lekeplassen som kan føre til forgiftning. 

Tall fra Folkehelseinstituttet (2021) viser at barn i alderen 0 – 9 år står for 34 prosent av alle henvendelser til Giftinformasjonen om akutte forgiftninger.

- Det er generelt noen situasjoner som ofte gjentar seg, og det er blant annet disse man vil lære mer om i kurset, fortsetter Berg Green.

Norge skal bli den fremste nasjonen i verden

I en undersøkelse gjennomført av YouGov på vegne av Storm Communication svarer kun 45 prosent av deltakerne i undersøkelsen at de har tilstrekkelig med kunnskap til å utføre livreddende førstehjelp. Norsk Førstehjelpsråd har som mål at Norge skal bli den fremste nasjonen i verden med grunnleggende førstehjelpskunnskaper i befolkningen.

- Førstehjelpskunnskap er kompetansen du håper du aldri får bruk for, men samtidig kan denne kunnskapen være avgjørende for overlevelse hvis du plutselig befinner deg i en livstruende situasjon, avslutter Berg Green.

Det spillbaserte førstehjelpskurset til barn lanseres 22. mai. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Bilde fra spillet. Foto: FiDL
Bilde fra spillet. Foto: FiDL
Last ned bilde
Thomas Berg Green, daglig leder for Norsk Førstehjelpsråd. Foto: Trond Larsen
Thomas Berg Green, daglig leder for Norsk Førstehjelpsråd. Foto: Trond Larsen
Last ned bilde

Lenker

Om Norsk Førstehjelpsråd

Norsk Førstehjelpsråd
Postboks 4956 Nydalen
0424 Oslo

https://www.norskforstehjelpsrad.no

Norsk Førstehjelpsråd er en ideell organisasjon som har som samfunnsmandat at befolkningen skal ha best mulig grunnleggende kunnskaper om livreddende førstehjelp. De er en paraplyorganisasjon med 26 medlemsorganisasjoner fra ideell-, humanitær-, privat- og offentlig sektor. Norsk Førstehjelpsråd forvalter retningslinjene for førstehjelp i Norge.

FIDL er et norsk selskap som er dedikert til å tilby morsomme, inspirerende og tilgjengelige digitale læringskurs for brukere i ulike bransjer. Petter Stordalen er hovedeier gjennom sitt investeringsselskap Strawberry. 

Følg pressemeldinger fra Norsk Førstehjelpsråd

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norsk Førstehjelpsråd på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye