Elbilmerket XPENG på plass hos ny agent – Autostrada blir med i forhandlernettverket

Del
Elbilmerket XPENG som etablerte seg i Norge i 2020, har endret forhandlerstrategi i Norge. Nylig ble det kjent at et nytt landsdekkende forhandlernettverk ga merket forhandlere og servicepunkter som gjør XPENG tilgjengelig for langt flere. Nå vokser nettverket ytterligere med Autostrada som skal være agent for merket hos deres lokasjon i Skien.

På plass hos én av de store forhandlerne på Østlandet

Autostrada er en stor aktør blant norske bilforhandlere med fem lokasjoner sentralt plassert i Vestfold, Telemark og Agder. De har over 27 år bygget seg opp som en stor og solid aktør i norsk bilbransje. De har i flere år hatt et godt omdømme, og er blant de beste i klassen på kundetilfredshet. Dette gjør forhandleren til en perfekt match med XPENG som nå har giret opp satsningen sin i Norge.

Nummer fem i en serie sterke navn

Sammen med Bilia, Ålgårds Auto, Nardo Bil og Bil i Nord, blir Autostrada blir XPENGs femte agentpartner i Norge. Med dette befester merket sin posisjon ytterligere på det norske markedet. XPENG blir nå tilgjengelig for langt flere kunder ettersom Autostrada holder til i en folkerik del av landet som ikke tidligere har hatt en XPENG forhandler.

En god match

Norgessjef Claes Persson i XPENG er tydelig på at Autostrada vil bli en viktig del av forhandlernettverket.

– Det er svært gledelig å kunngjøre Autostrada som en ny agentpartner for XPENG i Norge. Deres profesjonalitet og høye ambisjonsnivå samsvarer godt med målene til XPENG, og vi er sikre på at vi vil være en svært god match for hverandre i dagens bilmarked. Sammen med de allerede annonserte agentene, markerer dette en ny milepæl i vårt arbeide om å bygge ut et nytt agentnettverk i hele Norge, forteller Persson.

XPENG treffer stadig flere kundegrupper

Tradisjonelt har elbilene først og fremst truffet de som bor i og i nærheten av de store byene. Nå ser man at etterspørselen etter elbiler også øker i distriktene, noe som krever et stødig og stort forhandlernettverk. Med Autostrada med på laget kan XPENG i enda større grad møte etterspørselen til kundene utenfor de store byene, og bidra til at elektrifiseringen av den norske bilparken fortsetter med uforminsket styrke.

Kontakter

Bilder

Om XPENG Norge

XPENG NorgeXPENG Motors er en av Kinas ledende selskaper innen smarte elektriske biler. Selskapet designer, utvikler, produserer og selger smarte elbiler som er sømløst integrert med ny teknologi som AI og avanserte førerassistenter. XPENG har satset på en egen utviklingsavdeling og intelligent produksjon for å gi sine kunder en bedre mobilitetsopplevelse. I dag jobber ca. 40 % av de over 15.000 ansatte med utvikling og intelligente løsninger. Ledende eksperter fra internett-, bil- og teknologibransjen har gått sammen i ledelsen, med et åpent tankesett og en langsiktig sektorovergripende visjon. XPENG skal skape smarte elektriske biler bygd på teknologi og data, og forme fremtidens mobilitetsopplevelse. XPENG er til stede med egen organisasjon i Norge og har lansert elbilene G3 og P7. Norge er det første markedet i Europa hvor XPENG har etablert seg.

Følg pressemeldinger fra XPENG Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra XPENG Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra XPENG Norge

129 elbiler muliggjør verdens første sykkelritt med helelektriske følgebiler under Arctic Race of Norway18.8.2023 14:25:19 CEST | Pressemelding

Oslo, 18. august 2023 I går begynte Arctic Race of Norway med første etappe fra Kautokeino til Alta. Dette blir verdens første sykkelritt fra UCI (Det Internasjonale Sykkelforbundet) som kun bruker elektriske følgebiler. Et klimatiltak som kan spare sykkelsporten for store klimautslipp hvert år, og et viktig skritt i riktig retning for UCI som har som mål å halvere sine klimautslipp innen 2027 og være totalt utslippsfritt innen 2030.

XPENG velger ACCESS som leverandør av infotainment system til sine biler23.6.2023 16:03:02 CEST | Pressemelding

Oberhausen, Tyskland og Guangzhou, Kina, 23. juni 2023 – XPENG kunngjør valget av ACCESS TwineTM for Car (Twine4Car) som løsning for infotainment systemet i bilene (IVI) for å tilby apper og spill, inkludert populære strømmetjenester, til sin nye serie med elektriske biler. Dette vil i første omgang gjelde den helelektriske XPENG P7, som kommer på det norske markedet denne sommeren. I fremtiden vil eksisterende XPENG-eiere også ha muligheten til å oppgradere kjøretøyene sine med ACCESS Twine4Car IVI gjennom en programvareoppdatering (OTA).

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom